21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Bogdan Alexa, campanie de informare pentru colectarea selectiva

COMUNICAT: Președintele A.N.R.S.C., domnul BOGDAN PETRU ALEXA, a participat la Semnarea contractului de management al deșeurilor la Consiliul Județean Iași. La eveniment au participat Președintele Consiliului Județean Iași- domnul Maricel Popa, Domnul Cătălin Bălan, director al Autorității de Management POIM de la Ministerul Fondurilor Europene , Domnul Romeo Olteanu Președintele ADIS Iași, Răzvan Gheorghiu- director general al SMID, Gabriel Moiceanu, Președintele Federației Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară precum și primari ai comunelor din Județul Iași.
Beneficiile acestui demers vor fi numeroase astfel incat problema colectarii separata a deșeurilor la nivelul tuturor localităților din județ va aduce un plus cu referire la un mediu cât mai curat și la un aspect general mai plăcut- a declarat Președintele A.N.R.S.C domnul Bogdan Alexa.
Semnarea contractului de colectare si transport al deșeurilor deoarece marchează începutul punerii în funcțiune a SMID, un contract complex atăt prin prisma faptului ca are o arie de deservire foarte intinsă cât și la numeroaselor categorii de deșeuri la care se referă.
Contractul de delegare a gestiunii activității de colectare si transport a deșeurilor în Județul Iași. Operatorul va asigura aceste servicii în cele 93 de comune, în municipiul Pașcani si orașele Târgu Frumos, Podu Iloaiei si Hirlau. Numărul beneficiarilor este de aproape 500.000, dintre care 425.000 locuiesc în mediul rural, aici numărul gospodăriilor individuale fiind de peste 130.000.

Consider necesar să inițiem la nivel de județ o campanie de conștietizare , de pregătire a populației pentru o colectare separată corectă , deoarece de aici pornește realizarea obiectivelor . Partea de sortare și tratare a deșeurilor depinde în foarte mare masură de modul în care reușim să realizăm în Județ colectarea separată la nivelul comunităților.
Odată cu finalizarea întregului SMID, Județul Iași are asigurate toate condițiile pentru a respecta normele europene în acest sector.
După implementarea proiectului Județul Iași și va putea să se alinieze cu succes la conceptul economiei circulare promovat de Comisia Europeană.
Îmi doresc ca populația Județului Iași să beneficieze de servicii de calitate prestate de către operator. Sunt ferm convins ca Județul Iași va deveni un model de bună practică în managentul deșeurilor la nivel național- a precizat domnul Presedinte Bogdan Alexa.
În incheiere Președintele A.N.R.S.C. a felicitat conducerea CJ , ADIS Iași , domnii primari , consilieri locali si județeni pentru efortul depus în vederea finalizării cu succes și intr-un orizont căt mai scurt a întregului proiect SMID.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI