1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de deces, nu si celor care vor sa le obtina si sa le amenajeze, inainte de a fi folosite. Mai exact cererile inregistrate pana acum la Primarie, nu vor fi luate in consideratie si nici cele care vor mai fi trimise pana la finalizarea lucrarilor de amenajare, ci doar solicitarile primite pentru decedatii care urmeaza sa fie inhumati.

Aceeasi masura ar urma sa fie luata si in celelalte cimitire din oras, care apartin municipalitatii conform prevederilor legale, incepand de anul viitor, dupa ce va fi functional Serviciul de Administrare al Cimitirelor. Precizarile au fost facute chiar de primarul Marius Pintilie, in cadrul conferintei saptamanale de presa.

Ediul a explicat ca masura este necesara pentru a debloca situatia aparuta de cativa ani de zile, de cand actualul cimitir a devenit neincapator, si pentru a putea fi rezolvate cererile de urgenta.

Chiar daca vor fi solutionate negativ, Primaria va primi, in continuare, cereri pentru inchirierea unor loturi de teren pentru amanajarea unui loc de veci sau construirea de cavouri. Primarul a explicat ca este dreptul fiecaruia sa depuna cereri, dar ca toti trebuie sa respecte noile reguli.

Amenajarea noului cimitir ar urma, cel mai probabil, sa inceapa anul viitor dupa licitatia de executie si incheierea contractului. Va avea doar 939 de locuri de veci si 43 locuri de parcare pentru masini, precum si o clopotnita si cladiri adminsitrative, toate pe o suprafata de teren de 14639 mp.
In sedinta extraordinara din 4 noiembrie a.c. la solicitarea primarului, consilierii locali au aprobat proiectul tehnic si actualizarea indicatorilor tehnico – economici. Au crescut cheltuielile de la 6,7 milioane lei, la peste 7 milioane lei, din care 5,9 milioane de lei pentru executarea lucrarilor, peste 245 000 lei pentru prioiectare si asistenta tehnica iar cheltuielile neprevazute si alte lucrari vor depasi 606 000 lei. Proiectul tehnic a fost realizat in anul 2020 iar lucrarile ar urma sa fie finalizate in 24 de luni. Cea mai mare parte din cheltuieli, 6 milioane de lei va fi acoperite dintr-un imprumit contractat de municipalitate de la Trezoreria Statului, iar banii vor fi rambursati in cinci ani de zile.

Menționăm ca anul trecut la Pașcani au fost înregistrate 784 de decese din care 375 din rândul cetățenilor municipiului. In acest an, pana in prezent, au fost înregistrate peste 700 de decese. Conform reprezentanților Primăriei, pana acum au fost înregistrate cca 300 de cereri pentru aproximativ 600 locuri de veci.

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...

Nedelcu: PSD Pascani nu are nevoie de Cristian Ratoi. Sa ramana in alianta care a majorat taxele si impozitele cu peste 40%!

Social democratii pascaneni neaga ca si-ar fi propus schimbarea...

Transport gratuit pentru elevii pascaneni, dupa aproape un an de balbaieli

Vesti bune pentru elevii de la scolile din Pascani...