-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Testarea cărnii de porc. Unde se poate face?

Am intrat oficial în luna decembrie și ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă. Gospodarii au început să se gândească deja la ce vor pune pe masa de Crăciun, iar din meniu nu pot lipsi tradiționalele preparate din porc.

Sacrificarea tradițională a porcului în această perioadă se face însă  numai respectând o serie de reguli sanitar-veterinare, iar medicii recomandă să efectuați examenul trichineloscopic la toţi porcii sacrificaţi pentru consumul propriu.

Astfel, începând de săptămâna viitoare, la Pașcani, probele în vederea testării cărnii de porc vor putea fi recoltate în piața agroalimentară din zona Vale. Verificarea cărnii de porc se poate face și la La Targu-Frumos, la Circumscripția de Control Alimente și la Hârlău, în piața din oraș. Programul este de la 8 până la ora 17, iar testul costă 25 de lei.

Pentru consumul de carne de porc în siguranță se recomandă ca achiziționarea să se facă doar din locurile autorizate. Referitor la cei care sacrifică porcul în gospodăriile proprii se recomandă informarea medicului veterinar cu privire la orice modificare de comportament al animalelor ce urmează să fie sacrificate sau dacă există modificări ale organelor interne.

Mentionam că pentru toată luna decembrie Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat controale şoc premergătoare sărbătorilor de Crăciun, peste tot unde se comercializează carnea de porc.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow