1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Testarea cărnii de porc. Unde se poate face?

Am intrat oficial în luna decembrie și ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă. Gospodarii au început să se gândească deja la ce vor pune pe masa de Crăciun, iar din meniu nu pot lipsi tradiționalele preparate din porc.

Sacrificarea tradițională a porcului în această perioadă se face însă  numai respectând o serie de reguli sanitar-veterinare, iar medicii recomandă să efectuați examenul trichineloscopic la toţi porcii sacrificaţi pentru consumul propriu.

Astfel, începând de săptămâna viitoare, la Pașcani, probele în vederea testării cărnii de porc vor putea fi recoltate în piața agroalimentară din zona Vale. Verificarea cărnii de porc se poate face și la La Targu-Frumos, la Circumscripția de Control Alimente și la Hârlău, în piața din oraș. Programul este de la 8 până la ora 17, iar testul costă 25 de lei.

Pentru consumul de carne de porc în siguranță se recomandă ca achiziționarea să se facă doar din locurile autorizate. Referitor la cei care sacrifică porcul în gospodăriile proprii se recomandă informarea medicului veterinar cu privire la orice modificare de comportament al animalelor ce urmează să fie sacrificate sau dacă există modificări ale organelor interne.

Mentionam că pentru toată luna decembrie Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat controale şoc premergătoare sărbătorilor de Crăciun, peste tot unde se comercializează carnea de porc.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Sesiune live de întrebări și răspunsuri, în locul audiențelor

Audiențe anulate joi, 13 ianuarie, la Primăria Pașcani. Deși...

Sfaturi pentru cei care primesc facturi exagerate la energie

Consumatorii care primesc facturi la electricitate şi gaze, pe...

Primăria Municipiului Pașcani angajează juriști

Primăria municipiului Pașcani intenționează să angajeze doi juriști. Concursul...

Extindere de rețele de apă la Deleni

Vești bune pentru locuitorii comunei Deleni! A fost semnat...

Donații de calculatoare la Clubul Copiilor din Pașcani

Vesti bune pentru cei inscrisi la Clubul Copiilor din...