Declaraţia vine după anunţul privind tăierea a două miliarde lei, la rectificarea de buget, din banii Ministerului Educaţiei. Oficialii guvernamentali spun însă că banii sunt tăiaţi de la proiecte care nu au mai fost puse în practică.

În urma rectificării bugetare de ieri, în care s-au tăiat peste două miliarde de lei din bugetul Ministerului Educaţiei, sindicatele din învăţământul preuniversitar atrag atenţia că profesorii ieşeni ar putea să nu îşi primească în acest an banii câştigaţi în instanţă pentru plata dobânzilor din hotărârilor judecătoreşti.

De asemenea, Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP Iaşi), atrage atenţia că este foarte posibil ca la nivelul ţării să existe cel puţin cinci judeţe care nu vor putea să achite în totalitate lichidarea salariilor pe noiembrie, în aceste judeţe existând deja dificultăţi financiare.

Practic, deşi actualul ministru al Educaţiei, Monica Anisie, promitea profesorilor că ministerul pe care îl conduce va avea în plus în acest an 1% din PIB, adică aproximativ 10 miliarde de lei, în realitate ministerul a pierdut 2 miliarde din banii pe care îi avea deja. Ministrul a anunţat însă, ieri, că banii tăiaţi sunt de la proiecte care nici nu au mai fost scrise, precum cel al fostului ministru Ecaterina Andronescu privind tablete pentru toţi elevii.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider