22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Licitații pentru împădurire, dar și tăiere, pe raza ocoalelor silvice din Pașcani și Hârlău

Regia Naţională a Pădurilor caută să angajeze servicii privind cultura şi refacerea pădurilor, în scopul realizării programului de regenerări artificiale pentru anul 2021. Procedura lansată pe platforma electronică de achiziţii publice pentru judeţul Iaşi cuprinde nouă loturi. Cel mai mare se află pe raza Ocolului silvic Paşcani şi este evaluat la 967 de mii de lei, precizeaza Ziarul de Iasi.

Potrivit reprezentantilor Ocolului Silvic din municipiu, Grigore Pavăl, responsabil cultura si refacerea padurilor si pepinierelor silvice, ar urma sa se faca lucrari pe circa 24 de hectare, ce prevad împădurire, completare şi regenerare.

Cele mai mari plantari se vor face in Stolniceni Prajescu, Tatarusi si Boureni (Motca), iar in total, se vor pune circa 90.000 de puieti.

Tot in aceasta perioada, Romsilva organizeaza o licitatie si pentru taieri. Nu mai puţin de 70 de loturi de pădure sunt scoase la licitaţie pentru exploatare în judeţul Iaşi. Printre acestea sunt zone si pe raza Ocolului Silvic Pascani sau Harlau, aici fiind cel mai „greu” contract, după masa lemnoasă propusă pentru comercializare – aproape 2.000 de mc, precizeaza presa judeteana. Ofertele pot fi depuse până pe 22 februarie a.c.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow