3.3 C
Paşcani
vineri, decembrie 9, 2022

Liberalul ieşean Lucian Rusu a fost numit secretar general adjunct al Guvernului

Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi, Lucian Rusu, a fost numit, miercuri, secretar general adjunct al Guvernului României, fiind susţinut pentru a fi desemnat în această funcţie de către filiala judeţeană Iaşi a PNL.

Potrivit unui comunicat al PNL Iaşi, Lucian Rusu a ocupat, în perioada decembrie 2019 – martie 2021, poziţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

„Noul secretar general adjunct al Guvernului are o experienţă vastă în sectorul energetic, cu peste zece ani vechime în acest domeniu. În noul mandat, Lucian Rusu va asigura o susţinere mai puternică pentru marile proiecte de dezvoltare a judeţului Iaşi”, se arată în comunicatul liberalilor ieşeni.

Lucian Rusu a declarat că va contribui cu expertiza acumulată în mediul privat la dinamizarea reformelor.

Rusu a lucrat timp de zece ani la o companie privată din domeniul energiei, iar în perioada cât a activat la Secretariatul General al Guvernului a avut în coordonare companiile de transport în energie electrică şi gaze naturale, respectiv Transelectrica şi Transgaz. Totodată, Lucian Rusu a răspuns de Secretariatul de Stat pentru Culte, a coordonat Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă şi a gestionat activitatea Inspectorilor Guvernamentali.

El este prim-vicepreşedinte în Biroul Permanent Judeţean PNL Iaşi. La nivel naţional a fost ales în Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL şi activează ca vicepreşedinte în Comisia de energie a PNL.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow