0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Lacul Peștișorul, simbol al Pașcaniului, în paragină – FOTO

Lacul Pestisorul, simbol al municipiului Pascani a ajuns in paragina. De luni de zile, zona este fara apa, pe fundul lacului sunt bucati mari de beton si o parte din maluri sunt surpate. Fosta administratie locala a inceput in vara anului trecut lucrari de reabilitare executate în regie proprie cu muncitorii de la Gospodăria Comunală, dar inainte de campania electorala, elanul de a face ceva a incetat. De atunci, nu s-a mai facut nimic, iar lacul Pestisorul arata mai rau ca niciodata.

Langa aceasta zona, care arata deplorabil, este parcul municipal din oras. Pascanenii vin sa isi petreaca timpul liber in spatiul amenajat si zi de zi au parte de privelistea care aduce tristete si nostalgie, mai ales pentru cei care s-au bucurat de Lacul Pestisorul in anii ’90.

Cetatenii fac comparatie cu parcul municipal din Roman, considerat unul dintre cele mai frumoase din Moldova. Acolo, lacul este amenajat ca zona de agrement, cu debarcader si barcute, cu trei insule, cu mai multe specii de pasari, cascada si multe alte atractii. „Acolo de ce se poate si la noi, nu?” –  este intrebarea pascanenilor.

Cei care isi petrec timpul liber in zona, isi doresc ca lacul sa fie macar reumplut cu apa si nu abandonat complet.

De-a lungul timpului, alesii locali au tot anuntat ca se cauta solutii pentru reabilitarea zonei, dar fara nici un rezultat, pe motiv ca nu ar fi bani la bugetul local. In luna martie a acestui an, primarul Marius Pintilie, a precizat ca se va face un studiu de fezabilitate in vederea atragerii de fonduri europene. Cert este ca acest demers ar dura o perioada lunga de timp, in care ramane acelasi peisaj dezolant.

In anii trecuti au fost tentative esuate pentru concesionarea lacului si proiecte privind amenajarea lacului ca zona de agrement, dar fara succes.

Menţionăm că înainte şi câţiva ani după 1989 lacul Peştişorul era unul dintre principalele locuri de petrecere a timpului liber din Paşcani, cu bărci, hidrobiciclete şi baruri cu terase.

 

 

 

 

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow