13 septembrie – Ziua Pompierilor romanilor! Ziua salvatorilor, ziua celor care in fiecare secunda dau dovada de curaj si devotamant. Astazi in toata tara au fost actiuni dedicate acestei sarbatori, parade, depuneri de coroane, precum si vizite la unitatile de pompieri.

In judetul Iasi, la cimitirul erorilor pompieri din Targu Frumos si din satul Sticlaria-Scobinti au fost comemorati cei care si-au pierdut viata pentru a salva alte vieti.

In Sticlaria, autoritatile locale nu l-au uitat pe eroul de 24 de ani, care a murit in 1950 in timpul unui incendiu.

De ziua lor, unitatile de pompieri si-au deschis portile pentru cei care vor sa ii cunoasca. La Hirlau, o clasa de elevi a venit in vizita la salvatori, cu flori.

Copiii au ramas uimiti de autospecialele de pompieri si au intrat curiosi in masini pentru a vedea dotarile.

Au fost lasati chiar sa porneasca furtunul cu apa, cel care este folosit la stingerea incendiilor.

Si Sectia de Pompieri din Pascani a fost pregatita pentru a primi musafiri. Masinile au fost aliniate pe platoul din fata unitatii, insa pana aproape de pranz, nici un vizitator nu a venit sa ii vada pe salvatori.

Mai au timp insa si maine, 14 septembrie, ultima zi in care pompierii organizeaza „Ziua Portilor Deschise”. Puteti sa le urati „La multi ani!”, celor care cu viata lor, apara vieti!

 

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider