26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

La multi ani, copii!!! 1 iunie – bucuria celor mici

Ultimele știri

Ziua copiului se sărbătorește în mai toate țările lumii, astfel devenind Ziua Internațională a Copilului. În România această zi se sărbătorește pe 1 iunie, zi liberă prin lege.

Copilul, cea mai frumoasă realizare a unui cuplu, are nevoie de o zi în care să se simtă bine alături de ceilalți copii. Această zi este marcată de numeroase activități, concerte, piese de teatru, dedicate celor mici, dar și foarte gustate de cei mare care se bucură alături de aceștia.

Prima dată această zi a fost menționată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925. La această întâlnire 54 de reprezentanți din țări diferite au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite(UNICEF), în anul 1954, a emis o recomandar  în care fiecare stat era rugat să instaureze o zi numită „Universal Children’s Day” – Ziua Copilului.

În România nu se știe cu exactitate când s-a sărbătorit această zi, cert este că ne bucurăm de această sărbătoare în fiecare an. De această dată de pe 1 iunie până pe 3 iunie se creează o minivacanță, în care avem tot timpul să ne bucurăm de prezența copiilor dragi nouă și să-i răsfățăm.

Sursa A1

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.2 ° C
27.3 °
25.8 °
53 %
1.7kmh
19 %
sâm
24 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI