13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

La 4 luni după exit, TE-Rox Prod are cu 200 de angajați mai puțini iar Doina Cepalis dă lecții publice antreprenorilor care nu și-au vândut încă afacerile

Grupul suedez Holmbergs, care a cumpărat la finele anului trecut compania Te-Rox Prod, vrea creșterea cu peste 50% a capacității de producție a celor trei unități, de la Pașcani, Roman și Rugioasa. Decizia vine în contextul în care companii din diverse domenii încearcă să-și relocheze producția din China în Europa de Est, transportul mărfurilor din China în Europa fiind în mare parte blocat și generând costuri masive.
România devine astfel hub-ul central de producție Holmbergs, cu acces la clienți din întrega lume, de la piețele europene la SUA și Asia. “Suntem într-o perioadă de acomodare, de asimilare și aliniere la politica grupului (…) Apartenența la Holmbergs va deschide noi orizonturi de dezvoltare pentru companie”, a declarat pentru Profit.ro Doina Cepalis, CEO-ul Te-Rox.
Fabricile Te-Rox au 700 de angajați, cu 200 mai puțini decât susținea anul trecut Doina Cepalis că are. Cifra de afaceri pe 2020 a scăzut și ea la 18 milioane de euro, mult sub cele 30 de milioane la care visa Cepalis în 2019.
Salvată de suedezi, Cepalis dă acum lecții de antreprenoriat
Pandemia COVID a afectat violent business-ul Te-Rox, căderea în aprilie și mai 2020 fiind de 70%. Probabil și din acest motiv, Cepalis a accelerat în iunie 2020 vânzarea companiei. Acum, după ce suedezii de la Holmbergs au asigurat supraviețuirea, Cepalis dă lecții: “Pentru noi a fost esențial faptul că, după atâția ani în business, am avut un management al crizei foarte buncare ne-a ajutat să o scoatem la liman. Compania are un cash flow pentru situații de criză fără de care depășirea lockdown-ului, cu toate efectele asupra business-ului, ar fi fost cu siguranță mai dificilă. Am certitudinea, ca antreprenor care am fost nevoit de mai multe ori să pornesc de la zero, că poți rezista unei căderi a pieței – iar cea de anul trecut a fost fără precedent – dacă ai o rezervă financiară care să îți asigure funcționarea continuă”, a declarat Cepalis.
Compania a beneficiat de subvenții, utilizând fondul de rezervă pentru a fi cu plățile la zi, una dintre condițiile acordării sprijinului de către stat. Personalul Te-Rox a fost în șomaj tehnic câte două săptămâni din aprilie și mai, procedură susținută de stat, iar în plus Te-Rox a beneficiat de o reducere a impozitului pe profit de 10%.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI