17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Jaf cum nu s-a mai văzut: tâlhărit de trei ori în 24 de ore. La final, hoţii l-au tuns cu cuţitul, ca pe oi

Trei puştani din Cotnari au intrat peste un om în casă, pentru a-l jefui. Nemulţumiţi de pradă, au revenit în scurt timp. A doua zi, au atacat din nou. În afară de pedepsele stabilite de judecători, nu au câştigat mare lucru.

Pe 4 februarie, Bogdan B., David G., minori şi un al treilea băiat, în vârstă de doar 13 ani, au intrat în curtea casei lui G.Ţ. Au forţat uşa casei şi au năvălit peste bărbat lovindu-l şi cerându-i să le dea banii. Fiind refuzaţi, l-au controlat în buzunare, găsind doar 5 lei şi un telefon Nokia. Apoi, au părăsit locuinţa, pentru a se întoarce după numai o oră. L-au agresat din nou pe G.Ţ., cerându-i iar bani. Au răscolit încăperea, dar nu au găsit nimic. A doua zi, pe seară, au revenit, cerând din nou bani. L-au lovit încă o dată pe G.Ţ. şi i-au tăiat părul cu un cuţit, pentru a fi mai convingători. Fără niciun rezultat, pentru că bărbatul nu avea de unde să le mai dea.

Bogdan B. şi David G. au fost reţinuţi la începutul lunii martie şi arestaţi preventiv tip de 30 de zile. Împotriva celui de-al treilea agresor nu a putut fi luată nicio măsură, acesta nerăspunzând penal. Băieţii au fost judecaţi la Hârlău sub acuzaţia de tâlhărie calificată în formă continuată, faptă pentru care Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani. Vârsta agresorilor impune însă un tratament legal mai blând. Judecătorii au analizat cadrul familial al celor doi tineri, ambii provenind din medii problematice, aflându-se doar sub supravegherea mamei, tatăl fiind plecat la muncă în străinătate. David G. era cunoscut în şcoală pentru lipsa sa de respect şi comportamentul agresiv, având nota 3 la purtare. Magistraţii au considerat necesară aplicarea unei pedepse mai severe. Bogdan B. a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de internare într-un centru educativ, iar David G. la 1 an şi 2 luni în aceleaşi condiţii.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow