O noua fabrica ce isi propune sa angajeze 200 de oameni si-a deschis portile, joi, 18 octombrie, in localitatea Cristesti, din apropierea municipiului Pascani. Unitatea de productie apartine companiei austriece SW Umwelttechnik si pune la dispozitia clientilor produse prefabricate din beton pentru constructiilor supra si subterane si categoria Canalizare, precum camine sau tuburi.

Panglica noii unitati a fost taiata de cei din conducerea companiei, printre care si consilierul comercial al ambasadei Austriei la Bucuresti, Klaus Krammer si primarul, Constantin Bolohan.

Investitia aduce un plus valoare comunitatii din Cristesti, atat prin plata taxelor si impozitelor la bugetul local estimate la circa 200.000 de lei anual, cat si prin locurile de munca ce vor fi create in fabrica.

Mai mult, materia prima este luata de la balastierele din zona si astfel ii ajuta si pe acei agenti economici pentru a-si creste profitul.

Edilul comunei i-a asigurat pe investitorii austrieci de tot sprijinul administratiei locale si facilitati in ceea ce privesc taxele si impozitele locale.

Totodata, face demersuri ca tot mai multe firme sa isi deschida puncte de lucru in Cristesti si vrea ca in zona sa fie amenajat un parc industrial. In acest sens, in luna noiembrie va avea o intalnire cu o delegatie din Italia.

Mentionam ca fabrica SW Umwelttechnik din Cristeşti este cea de-a treia unitate de producţie din România. SW Umwelttechnik Stoiser & Wolschner AG a fost înfiinţată în anul 1910 sub forma unei întreprinderi familiale. Compania este prezentă de 15 ani în ţara noastră.

 

Slider