27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Interzicerea centralelor individuale din blocurile noi mai aproape ca niciodată. Proiectul este deja în avizare

Interzicerea centralelor individuale din blocurile noi ar putea fi mai aproape decât se credea. Proiectul este deja în avizare la ministerul Mediului.

Ministrul Mediului, Barna Tancosz, a vorbit în cadrul forumului energetic regional FOREN despre stadiul în care se află proiectul privind interzicerea centralelor individuale din blocurile noi. „Proiectul de Hotarâre de Guvern este în avizare la minister şi până la finalul lunii va intra în circuitul de avizare interministerial. Sper sa fie susţinut şi de Guvern şi de celelalte ministere”, a spus ministrul Mediului. Ministrul a prezentat pentru prima dată proiectul la finalul anului trecut.

„Atât ministerul, cât şi UAT-urile şi cetăţenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuinţelor şi în urma traficului substanţele nocive rămân blocaţi în straturile de aer în apropierea suprafeţei, mai ales dacă vremea este liniştită, rece şi uscată”, spunea Tánczos Barna la finalul lui 2021. Interzicerea nu va afecta blocurile ce au deja centrală şi nici blocurile aflate în construcţie sau cele ce au primit autorizaţie de construcţie, dar nu au început construcţia efectivă.

Continuarea pe Mediafax

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow