20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Întârzieri tot mai mari pe șantierul DN 28B Târgu Frumos – Botoșani

- Advertisement -

Decalajele mari de timp îngreunează proiectele de dezvoltare a infrastructurii rutiere din Moldova. Dincolo de lucrările și documentațiile necesare demarării lucrărilor pentru autostrăzile de aici, există întârzieri și în cazul lucrărilor la drumurile naționale. Unul dintre „exemple” este proiectul de modernizare a drumului care leagă orașul Târgu Frumos de municipiul Botoșani.

Aici, lucrările sunt întârziate mai ales pe raza județului Iași, autoritățile fiind alertate cu privire la aceste sincope însă fără prea multe soluții. Proiectul prevedere modernizarea a 71 de kilometri de drum național, lucrări efectuate de firmele din asocierea condusă de Aqua Parc SRL și Mavgoholding SRL – Vahiostav V-Sk- Trameco SA.  Valoarea totală a  proiectului este de 391.656.719,87 lei și a fost finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Firmele care au câștigat licitația trebuie să desfășoare lucrări în localitățile: Târgu Frumos, Hârlău, Balș, Cotnari, Ceplenița, Scobinți și Deleni din județul Iași, cât și în Flămânzi, Frumușica, Coșula, Cristești, Bălușeni, Curtești și Copălău din județul Botoșani. Drumul național DN 28B, conform proiectului, prevede mărirea de la 7, la 9 metri, cu o bandă pe fiecare sens. Practic, platforma drumului va fi lărgită la 9 metri, compusă din partea carosabilă de 7 metri, cu două benzi de 3,50 metri fiecare, și două acostamente a câte 1 metru.
„Am decis să merg până la Botoșani și să verific stadiul lucrărilor pe sectorul Târgu Frumos – Hârlău – Flămânzi – Botoșani. Lucrările la drumul național  DN 28B, care leagă orașul Târgu Frumos de orașul Botoșani sunt întârziate mai ales pe raza județului Iași, întârzieri acumulate în perioada iunie 2021 – martie 2022. Am luat legătura telefonic cu domnul director Mugurel Laicu de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași și am înțeles că în ultimele zile a luat câteva măsuri organizatorice care vor îmbunătăți activitatea pe acest șantier, care conform contract ar trebui să fie finalizate în decembrie 2022”, a declarat Cătălin Urtoi, consilier la Ministedrrul Transporturilor.
La polul opus, autoritățile din Botoșani spun că lucrările au avansat destul de mult în ultima perioadă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow