More

  Indemnizaţiile consilierilor păşcăneni, din nou la vot

  Indemnizatiile consilierilor păşcăneni revin în dezbaterea legislativului local. Proiectul va fi pus, din nou, pe ordinea de zi, în şedinţa de la sfârşitul acestei luni, după ce luna trecută consilierii din opoziţie au refuzat să îl voteze. Asta deoarece din iulie şi până acum aleşii locali nu au mai încasat nici un leu, deşi au participat la şedinţele în plen şi la cele pe comisii.
  Primarul Dumitru Pantazi a solicitat consilierilor să îşi stabilească, prin vot, cuantumul indemnizaţiei şi numărul minim de şedinţe dupa ce legea salarizării a fost modificată iar inspectorii Curţii de Conturi au cerut unor foşti consilieri banii înapoi pentru că ar fi încasat prea mult.
  El a explicat că funcţionării nu au competenţa de a stabili suma exactă, în contextul în care, conform legii, consilierii pot încasa până la 10% din indemnizaţia primarului. În replică consilierii din opoziţie nu au votat acest proiect motivând că ar fi în stare de incompatibilitate, dar opinia a fost contrazisă de jurişti. Un alt consilier local, Sorin Olariu de la PMP a propus ca indemnizaţia consilierilor să fie minimă, de doar 1%, însă doar cinci dintre ei au fost de acord.
  Menţionăm că aleşii locali pot încasa până la 942,5 lei brut pe lună pentru o participarea la o şedinţă ordinară şi una sau două şedinţe ale comisiilor de specialitate sau la cele extraordinare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Drept la replica, Primaria Pascani

  În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul apărut pe site-ul: www.bittv.info, în data de 8 aprilie 2021, cu titlul: „Primarul Pascaniului...

  A8: Tronsonul Ungheni – Tg.Neamț ar fi gata pe hârtie în anul 2023. Mâine, marș cu 500 de mașini

  A8: Tronsonul Ungheni - Tg.Neamț ar fi gata pe hârtie în anul 2023. Mâine, marș cu 500 de mașini. //

  Suburbiile Pascaniului, “spații rurale”. Taxa de salubritate ar trebui sa fie la jumatate

  Desi este greu de crezut, cele cinci suburbii ale Pașcaniului sunt declarate spații rurale, nu cartiere urbane ale municipiului. Nu de acum, ci de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet