16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023

Indemnizaţiile consilierilor păşcăneni, din nou la vot

Indemnizatiile consilierilor păşcăneni revin în dezbaterea legislativului local. Proiectul va fi pus, din nou, pe ordinea de zi, în şedinţa de la sfârşitul acestei luni, după ce luna trecută consilierii din opoziţie au refuzat să îl voteze. Asta deoarece din iulie şi până acum aleşii locali nu au mai încasat nici un leu, deşi au participat la şedinţele în plen şi la cele pe comisii.
Primarul Dumitru Pantazi a solicitat consilierilor să îşi stabilească, prin vot, cuantumul indemnizaţiei şi numărul minim de şedinţe dupa ce legea salarizării a fost modificată iar inspectorii Curţii de Conturi au cerut unor foşti consilieri banii înapoi pentru că ar fi încasat prea mult.
El a explicat că funcţionării nu au competenţa de a stabili suma exactă, în contextul în care, conform legii, consilierii pot încasa până la 10% din indemnizaţia primarului. În replică consilierii din opoziţie nu au votat acest proiect motivând că ar fi în stare de incompatibilitate, dar opinia a fost contrazisă de jurişti. Un alt consilier local, Sorin Olariu de la PMP a propus ca indemnizaţia consilierilor să fie minimă, de doar 1%, însă doar cinci dintre ei au fost de acord.
Menţionăm că aleşii locali pot încasa până la 942,5 lei brut pe lună pentru o participarea la o şedinţă ordinară şi una sau două şedinţe ale comisiilor de specialitate sau la cele extraordinare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow