8.9 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Indemnizaţiile consilierilor păşcăneni, din nou la vot

Indemnizatiile consilierilor păşcăneni revin în dezbaterea legislativului local. Proiectul va fi pus, din nou, pe ordinea de zi, în şedinţa de la sfârşitul acestei luni, după ce luna trecută consilierii din opoziţie au refuzat să îl voteze. Asta deoarece din iulie şi până acum aleşii locali nu au mai încasat nici un leu, deşi au participat la şedinţele în plen şi la cele pe comisii.
Primarul Dumitru Pantazi a solicitat consilierilor să îşi stabilească, prin vot, cuantumul indemnizaţiei şi numărul minim de şedinţe dupa ce legea salarizării a fost modificată iar inspectorii Curţii de Conturi au cerut unor foşti consilieri banii înapoi pentru că ar fi încasat prea mult.
El a explicat că funcţionării nu au competenţa de a stabili suma exactă, în contextul în care, conform legii, consilierii pot încasa până la 10% din indemnizaţia primarului. În replică consilierii din opoziţie nu au votat acest proiect motivând că ar fi în stare de incompatibilitate, dar opinia a fost contrazisă de jurişti. Un alt consilier local, Sorin Olariu de la PMP a propus ca indemnizaţia consilierilor să fie minimă, de doar 1%, însă doar cinci dintre ei au fost de acord.
Menţionăm că aleşii locali pot încasa până la 942,5 lei brut pe lună pentru o participarea la o şedinţă ordinară şi una sau două şedinţe ale comisiilor de specialitate sau la cele extraordinare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI