9.5 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021

Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului vor fi centralizate de către ISJ Iași, care va transmite mai departe, către Direcția de Sănătate Publică (DSP), listele nominale cu persoanele eligibile.

In judetul Iasi sunt cinci centre pentru vaccinarea personalului din invatamant, dar niciunul in municipiul Pascani. Astfel ca, cei care doresc sa se imunizeze trebuie sa mearga pana la Targu Frumos, unde va fi un flux special, la Rediu sau in cele trei locatii din municipiul Iasi: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie so Casa Corpului Didactic.

Imunizarea se va face cu vaccin AstraZeneca pentru persoanele care au 55 de ani inclusiv şi cu vaccin Pfizer pentru cei peste această vârstă, urmând a exista circuite separate de vaccinare.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, peste 60% din personalul din invatamantul preuniversitar din judet s-a inscris pentru a se vaccina, iar pentru aceasta campanie de vaccinare prioritara pentru ei, s-au trecut pe liste aproape 840 de persoane. In total, in judetul Iasi sunt aproape 12.400 de persoane angajate in sistemul de invamant.

De precizat este ca vaccinarea pentru aceasta categorie se va finaliza în 10 martie, pentru prima doză de vaccin. La nivel national, se estimează că 60.000 de persoane vor fi imunizate.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bărbat prins în utilajul de tocat porumb, la Tătăruși

Clipe de groaza pentru un barbat de 53 de ani din localitatea Tatarusi, luni, 18 octombrie, dupa...

Schimbări în conducerile școlilor. Primele rezultate, la proba scrisă

Vor fi schimbari in conducerile scolilor din Pascani, dar si din comunele apropiate sau Harlau. Vineri, 15...

Teroare pe DJ 208 L Pașcani-Miroslovești. Trafic greu, nu sunt marcaje, fisuri în pereți locuințelor din cauza trepidatiilor

Teroare pe un drum judetean asfaltat in urma cu circa un an de zile. DJ 208 L...

Ocolul Silvic Pașcani vinde lemn de foc. Șapte parchete deschise în comunele apropiate municipiului

Locuitorii din comunele apropiate municipiului Pascani si chiar din oras si suburbii, care isi incalzesc locuinta cu...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI