More

  Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

  De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului vor fi centralizate de către ISJ Iași, care va transmite mai departe, către Direcția de Sănătate Publică (DSP), listele nominale cu persoanele eligibile.

  In judetul Iasi sunt cinci centre pentru vaccinarea personalului din invatamant, dar niciunul in municipiul Pascani. Astfel ca, cei care doresc sa se imunizeze trebuie sa mearga pana la Targu Frumos, unde va fi un flux special, la Rediu sau in cele trei locatii din municipiul Iasi: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie so Casa Corpului Didactic.

  Imunizarea se va face cu vaccin AstraZeneca pentru persoanele care au 55 de ani inclusiv şi cu vaccin Pfizer pentru cei peste această vârstă, urmând a exista circuite separate de vaccinare.

  Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, peste 60% din personalul din invatamantul preuniversitar din judet s-a inscris pentru a se vaccina, iar pentru aceasta campanie de vaccinare prioritara pentru ei, s-au trecut pe liste aproape 840 de persoane. In total, in judetul Iasi sunt aproape 12.400 de persoane angajate in sistemul de invamant.

  De precizat este ca vaccinarea pentru aceasta categorie se va finaliza în 10 martie, pentru prima doză de vaccin. La nivel national, se estimează că 60.000 de persoane vor fi imunizate.

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet