27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Ministrul Educaţiei a anunţat că nu interzice mărţişoarele şi florile în şcoli, invocând UNESCO

Ministrul educaţiei vine cu lămuriri pe marginea unui subiect delicat, dacă vor duce sau nu copiii mărtişoare la şcoală, de 1 martie.

„Nu putem interzice dăruirea mărtișoarelor″, a spus miercuri Sorin Câmpeanu, asta deşi ieri, chiar reprezentanţi ai ministerului, dar şi unii inspectori şcolari, au spus că aceste atenţii ar putea intra pe lista obiectelor personale interzise, în acest context epidemiologic.

S-a lămurit la nivel înalt un subiect care a creat confuzie: oferim sau nu mărtişoare.

„Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017. În acest context, Ministerul Educației nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în includerea unor valori de simbol precum “flori și mărțișoare” în categoria “obiecte personale” a anunțat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

De altfel, Sorin Câmpeanu a precizat că nu va trimite către şcoli nici măcar cu titlul de recomandare vreo interdicţie de dăruire a mărţişorului ori a florilor de 1 şi 8 martie.

Nelămuririle au apărut în urma ordinului comun dat de ministerul educaţiei şi de cel al sănătăţii care prevede, în context epidemiologic, interzicerea schimbului de obiecte personale între elevi şi profesori, cum ar fi : penare, ghiozdane sau alte lucruri din sălile de clasă.

Iar mărțișoarele puteau fi interpretate “ad litteram” ca obiect personal , după cum a spus ieri secretarul de stat Sorin Ion, menţionând în acelaşi timp că anul acesta siguranţa noastră, a tuturor, primează şi că astfel de obiecte, nu ar putea fi dăruite cu mănuşi chirurgicale şi nici dezinfectante înainte.

Sursa Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow