12.7 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 23, 2021

Începând de astăzi, nicio şcoală în scenariul roşu în judeţul Iaşi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a schimbat scenariile de încadrare pentru şcolile din judeţ, pentru activitatea desfăşurată în săptămâna 22 – 26 februarie 2021.

Astfel, în această săptămână nu avem nicio şcoală în scenariul roşu, care să presupună că participă la ore doar preşcolarii şi elevii din clasele I-IV. De altfel, şcolile din Iaşi sunt în marea lor majoritate în scenariul verde.

În 425 de unităţi de învăţământ, toţi elevii vin zilnic la şcoală şi fac ore faţă-în-faţă cu cadrele didactice, respectând normele de protecţie sanitară impuse de pandemie.

Restul de 224 de unităţi de învăţământ se află în scenariul galben, şi presupune participarea zilnică cu prezenţă fizică la şcoală a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, cât şi a elevilor din anii terminali – clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi din ultimul an din învăţământul profesional şi postliceal.

„Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din unităţile administrativ teritoriale în care se modifică incidenţa epidemiologică prin comparaţie cu cea înregistrată în 12.02.2021 au transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi propunerile de scenarii. Pe baza avizului Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene, propunerea Consiliilor de Administraţie a fost înaintată spre aprobare Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

Practic, aceasta este prima săptămână de la reluarea şcolii în care nu există nicio unitate şcolară din Iaşi în scenariul roşu. Astfel, la data de 19 februarie, la nivelul judeţului, din 98 de oraşe şi comune, 83 sunt în scenariul verde, iar 15 în cel galben.

Faţă de raportarea de săptămâna anterioară s-a modificat incidenţa pentru cazurile de infecţie cu COVID-19 în 20 de unităţi teritorial-administrative, în 10 dintre ele a coborât sub 1/1.000 şi s-a trecut în scenariul galben, Valea Lupului a ieşit într-un final din scenariul roşu, în timp ce 9 alte comune au depăşit 1/1.000 şi au trecut în scenariul galben din punct de vedere al susţinerii activităţii didactice.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Mai pot merge românii în minivacanță de 1 Decembrie? Arafat: Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te...

Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România,...

Doar vaccinații și cei trecuți prin boală vor mai putea intra în mall-uri, de luni

Începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală,...

Mersul la biserică nu va fi condiţionat de certificatul verde. Purtarea măștii de protecție şi distanţarea, singurele reguli

Autoritățile nu au inclus biserica pe lista cu locuri în care este solicitat certificatul verde. Este decizia...

Urmează o iarnă grea şi la plata ratelor bancare. Sfaturi de la experţi: la ce trebuie să ne gândim înainte de a lua un...

Facturile uriaşe pun presiune pe milioanele de români care au credite. Specialiştii avertizează că persoanele cu salarii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI