11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

Încep pregătirile pentru admiterea de toamnă la universităţile din Iaşi

În contextul în care sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat deja a început, universităţile din Iaşi se pregătesc pentru admiterea din toamnă, o parte dintre acestea având puse la dispoziţia viitorilor candidaţi şi locurile disponibile. În acest context, spre exemplu, Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” (USV) va demara admiterea de toamnă în intervalul 6 – 9 septembrie.

 


Admiterea se va putea face atât online, cât şi prin depunerea dosarului în fizic la sediul instituţii de învăţământ superior, cu menţiunea că admiterea online se va încheia pe data de 8 septembrie, ora 23,59. Rezultatele vor fi afişate pe 10 septembrie.

USV Iaşi scoate la concurs 156 de locuri în total, la buget, şi 98 la taxă. Cele mai multe sunt la Facultatea de Horticultură, în număr de 63, în timp ce la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale şi Animaliere au fost pregătite 40 de locuri la buget. Facultatea de Medicină Veterinară şi-a ocupat toate locurile în timpul sesiunii de vară, atât la buget, cât şi la taxă, în timp ce la Facultatea de Agricultură au rămas disponibile 17 locuri la buget. La locuri bugetate mai sunt incluse şi 36 pentru diferite categorii aparte – pentru rromi, pentru români de pretutindeni sau pentru tineri proveniţi din sistemul de protecţie socială.

Şi celelalte universităţi de stat din Iaşi au pregătit admiterea pentru prima parte a lunii septembrie, chiar dacă nu au fost anunţate încă peste tot perioadele exacte sau locurile disponibile. Facultăţile cu cea mai mare concurenţă de la Universitatea „Al.I. Cuza”, de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” sau de la Universitatea de Medicină şi Farmacie” nu vor mai avea locuri disponibile în admiterea din toamnă. Însă la unele facultăţi, unde candidaţii nu au confirmat locul după prima sesiune, vor avea locuri disponibile. La TUIASI admiterea este programată să aibă loc în perioada 6 – 17 septembrie, rezultatele finale urmând a fi afişe pe data de 24 septembrie. Din experienţa anilor anteriori, vor exista aproximativ 2.000 de locuri la buget pentru absolvenţii bacalaureatului de toamnă sau pentru cei care nu s-au înscris în cadrul sesiunii de vară a admiterii la universităţile de stat din Iaşi.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow