25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

În toiul nopţii a pus mâna pe cuţit, s-a năpustit peste soţie, apoi s-a înjunghiat şi el

Nu i-au ieşit nici crima, nici sinuciderea: aşa că va sta cinci ani în închisoare. Care este motivul teribil ce l-a determinat pe bărbat să acţioneze astfel?

Un bărbat din Târgu Frumos a încercat să-şi ucidă soţia, în miez de noapte, pentru că aceasta se hotărâse să divorţeze. După ce a lovit-o de mai multe ori cu un cuţit de bucătărie, a încercat să-şi ia şi lui însuşi viaţa, în acelaşi mod. În pofida hotărârii cu care a acţionat, Costel Crăciun a ratat atât crima, cât şi sinuciderea. Deşi au apreciat că fapta a fost comisă în circumstanţe agravante, magistraţii Tribunalului s-au decis asupra unei pedepse de doar 5 ani de închisoare, minimul prevăzut de lege pentru tentativa de omor. Sentinţa lor se află în analiza Curţii de Apel.

Costel Crăciun şi M.C. erau căsătoriţi de 23 de ani, având împreună o fiică de 22 de ani. În ianuarie anul trecut, M.C. s-a hotărât să divorţeze, din cauza comportamentului constant violent al soţului său. Ea a rămas însă să locuiască împreună cu soţul său, doar că în altă cameră, pentru că domiciliul comun era situat mai aproape de locul său de muncă. Puţin a lipsit ca decizia să o coste viaţa. În noaptea de 8/9 iunie anul trecut, Crăciun a intrat în camera soţiei sale, care dormea, înarmat cu un cuţit cu lama de 14,5 cm. Profitând de acest fapt, el a încercat să o lovească cu cuţitul. Femeia s-a trezit, moment în care bărbatul a dat la o parte plapuma ce o acoperea, a tras-o de păr şi a început să o lovească. A târât-o în camera lui şi a încercat să o înjunghie în inimă. Cum M.C. încerca să se apere, a lovit-o de mai multe ori cu capul în faţă, a muşcat-o de braţ, reuşind să-i aplice şi două lovituri de cuţit. Femeia a reuşit să fugă, desculţă şi în pijama, la o vecină, pentru a-i cere ajutorul. Rămas singur, Crăciun a ieşit pe terasa casei, şi-a sunat sora şi pe un prieten, cărora le-a povestit ce a făcut, şi s-a înjunghiat de mai multe ori în zona inimii.

Conform spuselor unei martore, nu era pentru prima oară când Crăciun, pe fondul consumului de alcool, îşi agresa cu brutalitate soţia. Chiar în ianuarie 2020, fusese sunată de M.C., care a chemat-o în ajutor. Femeia era încuiată într-o cameră, soţul ameninţând că o ucide. Intervenţia martorei a făcut ca în noaptea respectivă să nu se întâmple nimic mai grav. La Tribunal, au pledat în favoarea lui Crăciun faptul că nu era cunoscut cu antecedente penale, era angajat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi era integrat în comunitatea locală. Ca urmare, şi pedeapsa stabilită în primă instanţă a fost minimă, de 5 ani de închisoare. În plus, lui Crăciun i s-a interzis ca în primii doi ani ce vor urma eliberării să se apropie de soţia sa. Curtea de Apel a amânat ieri luarea unei decizii finale pentru data de 6 aprilie.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow