24.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Impozitul pe locuinţe ar putea exploda, va apărea taxa pe zahăr, iar acciza la ţigări va creşte. Măsurile pregătite de Guvern

Guvernul vrea să acopere găurile din buget cu taxe noi. Impozite mai mari pe locuinţe, TVA crescut pentru băuturile carbogazoase şi accize majorate la ţigări. Sunt planurile coaliţiei de guvernare pentru a strânge mai mulţi bani. Şi nu sunt singurele măsuri fiscale luate în calcul în acest moment.

Coaliţia de guvernare discută despre majorarea impozitelor pe clădiri, adică a apartamentelor şi a caselor. În prezent, impozitul minim se calculează în funcţie de zonă şi de materialele folosite şi variază între 0,08%, şi 0,1%. Pentru un apartament de trei camere din Bucureşti, de exemplu, cu o valoare de impozitare de 150 de mii de lei, impozitul anual este de 0,1%, adică 150 de lei. Noua taxare ar urma să ia în calcul grila notarială. În acest caz, creşterea ar urma să fie de câteva zeci de lei.

Măsuri fiscale anunțate de Guvern

Ar urma să plătim cu 10 la sută mai mult şi pentru băuturile carbogazoase cu un conţinut ridicat de zahăr. TVA-ul ar creşte de la 9% la 19%. E o discuţie mai veche, dar care nu s-a concretizat până acum.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow