18 C
Paşcani
marți, aprilie 16, 2024

Hipotensiunea arterială, la fel de periculoasă ca hipertensiunea! Care sunt cauzele apariției sale și cum o putem preveni

Tensiunea arterială anormal de mică, de scăzută este numită în termeni medicali hipotensiune. Deși pentru marea majoritatea a persoanelor, hipotensiunea nu înseamnă o problemă gravă, pentru unele persoane are efecte negative destul de urâte.

Mai exact, hipotensiunea poate duce la apariția stărilor de leșin, provoacă amețeli, iar în cazurile grave poate să nu fie compatibilă cu viața. De aceea este indicat să recunoști simptomele și cauzele care o provoacă.

Hipotensiunea este tensiunea arterială suficient de mică din pricina căreia fluxul de sânge spre organele vitale din corp este neadecvat, iar simptomele de hipotensiune pot duce la șoc. Hipotensiunea este în general considerată tensiune arterială sistolică mai mică de 90 milimetri de mercur (mm Hg) sau diastolic mai mică de 60 mm Hg.

Medicii susțin că tensiunea arterială mică în mod constant nu reprezintă o problemă de sănătate. Însă atunci când tensiunea arterială a unei persoane scade brusc iar creierul este lipsit de sânge este o problemă. Mai exact, sunt situații când hipotensiunea duce la accident vascular cerebral (AVC), infarct miocardic și insuficiență renală. Forma cea mai gravă de hipotensiune este șocul.

Continuarea pe www.doctorulzilei.ro

Alte articole