9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022

Evaluarea Națională la clasa VIII-a ar putea fi eliminată. Anunțul ministrului Educației

- Advertisement -

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ia în calcul o posibilă desființare a Evaluării Naționale la clasa VIII, ea lansând deja dezbateri publice pe această temă cu directorii de școli din București și din țară.

Ecaterina Andronescu a declarat, marți, la Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, din Camera Deputaților, că a lansat ”dezbateri publice cu directorii școlilor” să vadă dacă Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a ”se mai justifică”, fiind considerată ”o evaluare intermediară”.

Asta în condițiile în care, de anul viitor, învățământul obligatoriu va fi extins cu încă trei ani, de la grupa mare până la clasa a XII-a, a precizat ministrul Educației, informează edupedu.ro.

Oficialul a anunțat că modificarea duratei învățământului obligatoriu se va face printr-un proiect de lege care modifică Legea Educației, aflat chiar pe 6 martie la vot decisiv pe ordinea de zi a ședinței de plen a Senatului.

”Este acum la Senat, chiar este pe lista de vot, o lege care stabilește obligativitatea ultimelor două grupe la grădință – grupa mijlocie și grupa mare – și ultimii doi ani de liceu, începând din anul 2020. Anul acesta va trebui să pregătim preluarea, la început de ciclu și la sfârșit de ciclu, în învățământul obligatoriu”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu la Comisia din Camera Deputaților.

Continuarea pe Stirile PRO TV 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow