1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Haos in colectarea deseurilor vegetale. Primarul Pintilie a cerut cetatenilor sa le transporte, la sera, cu masinile personale

Pascaniul este presarat cu saci si gramezi cu deseuri vegetale depozitate de cetateni in fata portii sau la platformele de gunoi, iar situatia a fost mult mai rea, pana acum cateva zile. Conform anuntului administratiei locale, ele trebuiau colectate de muncitorii de la Gospodaria Comunala si duse la serele municipiului pentru a fi compostate si transformate in ingrasamant sau combustibil pentru centralele termice.

Intre timp regulile au fost schimbate, fara un anunt prealabil, a explicat viceprimarul Cristian Ratoi.

La solicitarea primarului Marius Pintilie transportul deseurilor vegetale trebuia sa fie facut de cetateni, cu masinile proprii, nu de muncitorii administraitiei locale. Masura a fost gresita! In cateva saptamani de zile s-au adunat munti de gunoaie pe strazile municipiului, spune viceprimarul, pe motiv ca nu au vrut sau nu au avut cu ce sa il transporte la sere. Acum regulile urmeaza sa fie modificate din nou, dar dupa ce se va intoarce primarul din concediu. Precizarile au fost facute in cadrul conferintei saptamanale de presa.

Ratoi spune ca deseurile vegetale ar ruma sa fie colectate tot de muncitorii Primariei si ca va fi anuntat un grafic in acest sens. Programul de colectare va fi in a treia zi dupa colectarea gunoiului menajer si a celui selectiv. El trebuie scos la poarta, cu o seara inainte, iar cei care il scot dupa, mai ales in zilele de weekend, ar urma sa fie sanctionati.

Mentionam ca deseurile vegetale sunt colectate separat, pentru a nu fi preluate de operatorul regional de salubritate, situatie in care costurile de transport si depozitare ar fi mult mai mari.

DE LA ACELAȘI AUTOR

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...

Nedelcu: PSD Pascani nu are nevoie de Cristian Ratoi. Sa ramana in alianta care a majorat taxele si impozitele cu peste 40%!

Social democratii pascaneni neaga ca si-ar fi propus schimbarea...

Transport gratuit pentru elevii pascaneni, dupa aproape un an de balbaieli

Vesti bune pentru elevii de la scolile din Pascani...