0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Cheltuieli mai mari pentru modernizarea pieței din Vale, în urma modificărilor cerute de viceprimar

Pascanenii vor plati mai mult pentru amenajarea pietei din zona Vale decat suma prevazuta initial in contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare. Mai multe informatii privind costurile rezultate in urma solicitarilor facute de actuala administratie pentru modificarea solutiei tehnice, aprobata inca de anul trecut, ar urma sa apară abia la sfarsitului acestui an, atunci cand majorarea va fi suspusa din nou votului membrilor Consiliului Local.

Mai exact viceprimarul muncipiului, Cristian Ratoi a declarat in repetate randuri ca nu este multumit de proiect si a facut demersurile necesare astfel incat sa fie realizate modificari atat in interiorul pietei, cat si la exterior. Conform propunerilor facute de viceprimar, sunt prevazute in piata din Vale lucrari de compartimentare a spatiilor comerciale, de amenajare a unor fast food-uri, iar pe exterior se dorește amenajarea spatiilor verzi, dar si a unui perete cu apa. Toate aceste modificari ar urma sa fie prezentate pana la sfarsitul acestui an, odată cu finalizarea proiectului tehnic.

Conform contractului pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare, semnat la data de 22 februarie, valoarea totală a investiției este de circa 7.181.000 lei, TVA inclus, iar proiectarea trebuia finalizata, pana cel tarziu, in luna iunie a acestui an. De asemenea, definitivarea lucrarilor era programata pentru prima parte a anului 2024.

Mentionam ca o parte dintre consilierii din opozitie au precizat in cadrul sedintelor consiliului locala ca astfel de modificari ar putea fi facute doar daca va fi schimbat studiul de fezabilitate aprobat initial. In acest caz ar urma sa fie reluate procedurile pentru realizarea unui alt studiu pentru proiectarea si executia lucrarilor, iar termenele stabilite vor fi cu mult intarziate.

Precizam ca au fost stabilite majorari si pentru costurile aferente amenajarii unui nou cimitir. Astfel, daca initial a fost aprobata suma de circa 6 milioane de lei, valoarea investitiei a fost actualizata si se ridica la 7.019, 696 lei.

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow