0.2 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Gospodarii inundate după furtuna de marți seara – VIDEO

Furtuna de marti seara a provocat pagube insemnate in comunele din apropierea Pascaniului dar si in Harlau. In Cristesti mai multe gospodarii au fost inundate, doua punti au fost luate de apa iar mai multi copaci au fost rupti de vantul puternic. Probleme mai mici au fost si in Tatarusi sau Miroslovesti.


Dupa prapadul de aseara, natura a continuat sa isi arate puterea si miercuri dimineata. In Harlau, pe strada Dealul Viilor, trei curti au fost inundate. Pe o suprafata de circa 8.000 de mp s-a format un lac, cu mai bine de jumatate de metru adancime. Pompierii militari de la secția din Tg Frumos și cei de la punctul de lucru Hârlău au intervenit pentru a scoate apa.

Au fost distruse culturi pe suprafete mari dar si mici gradini, unde gospodarii si-au pus straturi cu verdeturi sau legume.

De precizat este faptul ca miercuri, pana la ora 23:00, este cod portocaliu în nordul Moldovei, unde temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp. Si vantul va sufla cu putere.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Demersuri pentru un nou sediu de primărie, la Miroslovești

Se fac demersuri pentru un sediu nou de primarie in comuna Miroslovesti. In sedinta de Consiliu Local...

FOTO | Primul episod de iarnă din acest sezon. Nu au fost probleme în Pașcani și împrejurimi

A fost primul episod de iarna adevarata in Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din imprejurimi, din...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni, în Pașcani

Atentie la drum, mai ales atunci cand este vreme rea iar vizibilitatea redusa. O soferita in varsta...

VIDEO | O nouă campanie de informare privind colectarea deșeurilor în municipiul Pașcani – vegetație uscată și voluminoase

Administratia locala din Pascani a demarat o noua campanie de informare privind colectarea selectiva a deseurilor. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI