1.5 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Gard metalic într-un magazin din Pașcani pentru separarea persoanelor vaccinate de cele fără certificat verde

Un supermarket din municipiul Pascani separa persoanele vaccinate de cele fara certificat verde printr-un gard de plasa, montat de la intrarea in magazin. Masura controversata a fost luata si in alte locatii din tara, iar de putin timp este si in magazinul de la iesirea din oras.

Separarea ar fi facuta pe motiv ca in incinta sunt cateva spatii inchiriate unde se vand produse din categoria neesentiale, acolo unde clientii trebuie sa prezinte un certificat verde, potrivit hotararii Guvernului. Concret, la Pascani, in cladirea supermarketului, este un punct de lucru al unei cofetarii din oras, un stand cu tigari electronice, accesorii si huse pentru telefoane mobile. Acestea sunt pe de o parte de gardul metalic, iar rafturile supermarketului pe partea cealalta.

Clientii considera ca aceasta masura este de neinteles si nu ii vad utilitatea.

Si pe grupurile de socializare de pe Facebook, oamenii au criticat dur acest demers. Ba chiar mai mult, un barbat din Pascani a trimis o sesizare catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi, motivand ca prin gardul metalic este obstructionata calea de acces in magazin, iar in cazul unui incendiu, evacuarea persoanelor ar fi ingreunata din acest motiv.

In data de 23.11.2021 am sesizat ca la magazin este obstructionata calea de acces in magazin, prin acelasi loc facandu-se si evacuarea persoanelor care fac cumparaturi in acest loc. Obstructionarea caii de acces/evacuare a fost facuta pe mijlocul acesteia cu un gard inalt, confectionat din bare si plase metalice, „imbracate” in folie. Prin urmare, accesul si mai ales evacuarea din magazin se face cu greutate, blocandu-se partial fluxul de persoane care intra/ies din incinta. Din acest motiv, in cazul unui incendiu sau a altei situatii de urgenta care impune evacuarea de urgenta a incintei viata oamenilor – personal angajat si clienti este pusa, in mod evident, in pericol (…)” se arata in textul petitiei facut public pe Facebook.

Desi pe acest subiect au aparut mai multe stiri la nivel national, reprezentanții lanțului de supermarketuri nu au oferit nicio reacție pentru moment.

sursa foto Facebook

DE LA ACELAȘI AUTOR

Demersuri pentru un nou sediu de primărie, la Miroslovești

Se fac demersuri pentru un sediu nou de primarie in comuna Miroslovesti. In sedinta de Consiliu Local...

FOTO | Primul episod de iarnă din acest sezon. Nu au fost probleme în Pașcani și împrejurimi

A fost primul episod de iarna adevarata in Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din imprejurimi, din...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni, în Pașcani

Atentie la drum, mai ales atunci cand este vreme rea iar vizibilitatea redusa. O soferita in varsta...

VIDEO | O nouă campanie de informare privind colectarea deșeurilor în municipiul Pașcani – vegetație uscată și voluminoase

Administratia locala din Pascani a demarat o noua campanie de informare privind colectarea selectiva a deseurilor. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI