1.5 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost deja inlaturat, caramida cu caramida iar altul urmeaza, in cateva zile. Masurile au fost luate de catre proprietari, la solicitarea Primariei  dupa ce au primit notificarile prin intermediul executorului judecatoresc.

Cand au aflat ca Primaria le va darama constructiile edificate, fara autorizatii de functionare pe terenurile ocupate fara contracte si ca urmeaza se li se impute costurile, oamenii au preferat sa le strice singuri.

Mai mult, terenurile pe care au fost construite garajele, trebuie aduse la starea initiala. Asta inseamna ca trebuie inlaturate toate urmele de constructie iar acolo unde au fost facute beciuri, gropile trebuie acoperite.

Oamenii se considera nedreptatiti de masurile luate de Primarie. Garajele ar fi fost construite de zeci de ani de zile cu acceptul adminsitratiei locale si au fost achitate impozitele pentru constructii dar si pentru folosinta terenului, dar nu mai au actele respective, spun cei in cauza.

Un alt motiv pentru care si-au daramat garajele este ca un reprezentant al Primariei le-ar fi spus ca pe strada respectiva ar urma sa fie deviat traficul rutier pentru a nu  mai fi aglomerat la semafoare.

Primele notificari pentru eliberarea terenurilor au fost trimise in luna aprilie a.c.

La acea vreme cei trei proprietari de garaje au fost somați sa le dărâme pe motiv ca au fost construite fix pe strada. Reprezentantii Primariei au motivat ca  terenurile ar fost ocupate fără contract si fără aprobarea Primăriei, iar constructiile au fost ridicate fără autorizațiile necesare, astfel incat a fost blocat capătul străzii si accesul spre parcarea de la blocul Crizantema. Notificările au fost semnate chiar de primarul Marius Pintilie, secretarul general al administratiei locale si un functionar de la Compartimentul Patrimoniu.

De asemenea. pe aceeasi strada, in fata altor garaje, un alt proprietar a pavat jumatate de strada. Aceasta situație deocamdata nu a fost constatata. Astfel de cazuri sunt numeroase la Pașcani. Se estimează ca sunt câteva sute constructii, fără acte si fără contracte, pentru terenurile ocupate. Printre ele se afla si una dintre societatile primarului care a ocupat inca din 2010 mai multe suprafete de teren fara contracte si fara plata pe care au fost edificate constructii, unele fara autorizatiile necesare.  Situatia a fost constatata atat de o echipa de control, cat si de Politia Locala Au fost aplicate cateva amenzi, anulate in instanta iar proprietari au fost somati sa elibereze terenurile. Edilul a refuzat in ultima perioada sa spuna explicit daca si mai ales cand va dispune masuri similare, de daramare a constructiilor, in acest caz.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI