-1.7 C
Paşcani
marți, ianuarie 31, 2023

Funcţionar la o primarie din judetul Iasi, trimis în judecată pentru o şpagă derizorie

Un inspector din cadrul Primăriei comunei Belceşti, din judeţul Iaşi, va fi nevoit să dea ochii cu judecătorii * acesta a fost trimis în judecată de procurori pentru luare de mită * anchetatorii susţin că acesta ar fi primit suma de 250 de lei pentru a întocmi o schiţă cadastrală

Un funcţionar din judeţul Iaşi va trebui să dea explicaţii în faţa instanţei de judecată. Astfel, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Iași au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus ieri trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui G.C., pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

„În calitate de inspector superior în cadrul Primăriei comunei Belceşti, din județul Iaşi, inculpatul a primit în mod direct, în biroul său, suma de 250 de lei dată de un martor denunţător, pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, mai exact întocmirea unei schițe cadastrale de amplasare pentru un teren”, a precizat ieri comisarul-şef de Poliţie Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al DGA.

Prins în flagrant

Anchetatorii au adăugat că acțiunea de prindere în flagrant a fost organizată pe data de 1 noiembrie 2017, după ce martorul denunțător a formulat un denunț la Serviciul Județean Anticorupție Iaşi, cu privire la situația în cauză.

„După realizarea acţiunii flagrante, procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală faţă de G.C., pentru comiterea infracţiunii de luare de mită şi a dispus instituirea controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În cauză s-a beneficiat de sprijinul tehnic al Centrului Operaţional 1 Iaşi”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Anticorupție.

Acum, urmează ca instanţa să stabilească un prim termen al cauzei, după care magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi vor asculta ce au de zis procurorii şi inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

 

Sursa Evenimentul

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow