More

  Fonduri UE pentru reducerea birocratiei din Primaria Pascani

  Un proiect care a trecut de primele etape de evaluare ar putea schimba din temelii serviciile publice oferite de Primaria Pascani.

  Este vorba de o cerere de finantare de 2,6 milioane de lei, din fonduri europene, pentru modernizarea sistemelor informatice ale institutiei, in vedere reducerii birocratiei si imbunatatirea accesului cetatenilor la serviciile publice. Daca va trece si de urmatoarele etape, urmeaza sa fie incheiat contractul, cofinantarea din bugetul local fiind de 2%.
  Din acesti bani Primaria Pascani urmeaza sa primeasca calculatoare noi si softuri pentru informatizarea serviciilor.

  Este vorba despre programe de gestiune a circuitului intern al documentelor, precum si pentru cele de la Urbanism si a contractelor de inchiriere si conceciune de la Patrimoniu.

  Totodata se are in vedere realizarea unui site modern al Primariei Pascani si a unui portal de servicii interactive pentru cetateni, pentru ca cererile primite sa fie urmarite si rezolvate mai repede.

  Conform proiectului, arhivele Primariei urmeaza sa fie digitalizate iar pe noua platforma vor putea fi verificate documentele emise de Primarie.

  De asemenea se are in vedere modernizarea infrastructurii informatice de la Finantele Locale pentru a fi posibila plata electronica a taxelor si impozitelor locale si se asigura instruirea fucntionarilor publici pentru folosirea noilor echipamente.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Investiţii în comuna cu trei echipe de fotbal şi străzile fără nume

  Pentru mulţi dintre cei care urmăresc evenimentele locale la BIT TV, comuna Valea Seacă este locul unde consilierii locali se ceartă aproape permanent, în...

  Vânători, comuna cu toate şcolile şi grădiniţele modernizate – VIDEO

  O comună din apropierea municipiului Paşcani are şcoli şi grădiniţe care arată mai bine decât multe unităţi de învăţământ de la oraş. Administraţia locală...

  Când va avea Pascaniul „centura de ocolire”

  Proiectul privind realizarea unei şosele de centură, pentru că traficul greu să ocolească municipiul Paşcani nu mai este viabil. A fost depus de câteva...

  Opinii