Zeci de cete de urători și sute de pascaneni au luat parte la cea de-a a-XI-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă din Pașcani care a avut loc duminica, 29 decembrie. În ciuda viscolului de afară, evenimentul a fost unul de succes, bucurându-se de o prezența numeroasă.

Manifestarea a debutat cu o paradă a formațiilor. Echipați în frumoasele haine reprezentative zonei din care provin, urătorii s-au deplasat prin centrul orașului, spre bucuria privitorilor.

Mai apoi, spectacolul s-a mutat pe scena Casei Municipale de Cultură. La eveniment au fost prezenți și reprezentanții administrației locale. Edilul municipiului, Dumitru Pantazi a felicitat cele peste 20 de formații care au dat curs invitației de a participa la festival și totodată le-a urat pascanenilor un an nou bun, cu belșug și tradiționalul „La mulți ani”. Aceleasi urari au venit si din partea viceprimarului Gabriela Nedelcu.

În continuare, rând pe rând, pe scenă au urcat zeci de personaje menite să vestească bucuria trecerii în Noul An.  Menționăm că evenimentul s-a desfășurat pe o durata de cinci ore.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider