More

  INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN MINIVACANŢA DE CRĂCIUN

  În perioada 24.12.2019, ora 08.00 – 30.12.2019, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

  Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 24.2019, ora 11:35, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Păcurari, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars elementele combustibile aferente compartimentului motor, bordul autoturismului şi două anvelope. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect.
  • În data de 24.2019, ora 20:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Gospodari, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars aproximativ doi metri liniari de conductori electrici. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect.
  • În data de 24.2019, ora 23:45, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Ţuţora, comuna Ţuţora, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie. Au ars aproximativ 5 metri pătraţi din magazia de lemn, un calorifer electric, o aeroterma, un radio şi 5 kg de deşeuri textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect.
  • În data de 25.2019, ora 02:10, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Holboca, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 10 tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
  • În data de 25.2019, ora 03:10, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Cotnari, comuna Cotnari, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la casa de locuit. Au ars aproximativ 170 metri pătraţi de acoperiş din lemn, 150 metri pătraţi de planşeu din lemn, diverse materiale textile şi mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.
  • În data de 25.2019, ora 07:59, Secţia de Pompieri Pașcani, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Hălăucești a intervenit în localitatea Hălăucești, comuna Hălăucești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință proprietate particulară. Au ars aproximativ 20 metri liniari de grinzi din lemn, aproximativ 20 metri pătraţi de tavan din scândură de lemn, aproximativ 40 metri pătraţi de astereală din lemn. S-au degradat aproximativ 40 metri pătraţi de plăci din azbociment ale acoperișului și aproximativ 20 metri pătraţi de tavan de plăci din ghips cartonate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat față de materialele combustibile.
  • În data de 25.2019, ora 14:39, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Podu Iloaiei, pe Drumul Naţional DN 85, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 5000 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
  • În data de 25.2019, ora 19:20, Secţia de Pompieri Pașcani, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Miroslovești a intervenit în localitatea Miroslovești, comuna Miroslovești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. A ars funinginea de pe pereții interior ai coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat.
  • În data de 26.2019, ora 18:28, Secţia de Târgu Frumos în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Strunga a intervenit în localitatea Strunga, comuna Strunga, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 10000 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • În data de 26.2019, ora 16:25, Secţia de Pașcani în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Lespezi a intervenit în localitatea Bursuc Vale, comuna Lespezi, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 10000 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
  • În data de 26.2019, ora 22:43, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vlădiceni, pentru stingerea unui incendiu produs la o cabină de duș. Au ars aproximativ 50 kg de material textil și plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu.
  • În data de 26.2019, ora 03:38, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Aroneanu, comuna Aroneanu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință proprietate particulară. A ars funinginea de pe pereții interior ai coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat.
  • În data de 27.2019, ora 16:39, Secţia de Pompieri Paşcani a intervenit în localitatea Topile, comuna Valea Seaca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la deşeuri menajere de pe un teren viran. Au ars aproximativ două tone de deşeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise.
  • În data de 27.2019, ora 18:08, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Focuri, comuna Focuri, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un restaurant. Au ars terasa restaurantului din lemn şi acoperişul din panouri termoizolante tip „sandwich” pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi, 3 mese din lemn, 6 bănci din lemn, o vitrină frigorifică, o ladă frigorifică şi 50 kg de deşeuri textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparatul electrocasnic lăsat sub tensiune, nesupravegheat.
  • În data de 28.2019, ora 05:44, Secţia de Pompieri Paşcani a intervenit în localitatea Uda, comuna Tătăruşi, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars aproximativ 100 metri pătraţi de acoperiş din lemn cu învelitoare din ţiglă şi bunurile aferente a trei camere de locuit. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile.
  • În data de 28.2019, ora 21:39, Punctul de lucru Hârlău a intervenit în localitatea Fetești, comuna Scobinți, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. A ars funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat.
  • În data de 29.2019, ora 11:46, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Primăverii, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Au ars o fața de masă, două lumânări și o masă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

   

  Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată

  • În data de 12.2019, ora 12:35, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Bălţaţi, comuna Bălţaţi, judeţul Iași, pentru a ridica, de pe un teren viran, un proiectil exploziv calibru 75 milimetri. Suprafața asanată a fost 20 metri pătraţi.

  Alte intervenţii/misiuni

  • În data de 12.2019, ora 12:05, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Mircea cel Bătrân, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în apartament, proprietara în vârsta de 64 ani, din nefericire a fost găsită, căzută în dormitor, decedată.
  • În data de 12.2019, ora 14:36, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Romană, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în apartament, proprietara în vârsta de 62 ani, din nefericire a fost găsită, căzută în dormitor, decedată.
  • În data de 12.2019, ora 22:50, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Prof. P. Bujor, pentru salvarea unei pisici dintr-un pilon.
  • În data de 12.2019, ora 07:08, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Naţională, pentru deblocarea ușii unui apartament. După pătrunderea în apartament, proprietara în vârsta de 77 ani, a fost găsită căzută în dormitor, conştientă.
  • În data de 12.2019, ora 01:11, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a fost solicitat să intervină în localitatea Coada Stâncii, comuna Ungheni, județul Iași, pentru salvarea unui câine căzut într-o fântână. După parcurgerea distanței de 5 Km, garda de intervenție a fost întoarsă din drum, deoarece proprietarul a comunicat că a scos câinele din fântână.
  • În data de 12.2019, ora 02:02, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Bucium, pentru deblocarea ușii unui apartament.
  • În data de 12.2019, ora 08:29, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Profesor Cujbă, pentru transportul unei persoane supraponderale, de la domiciliu la echipajul ambulanței al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iași.
  • În data de 12.2019, ora 10:01, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Profesor Cujbă, pentru transportul unei persoane supraponderale, de la ambulanța Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iași la domiciliu.
  • În data de 12.2019, ora 10:11, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a fost solicitat să intervină în localitatea Valea Adâncă, comuna Miroslava, pentru salvarea unui câine căzut într-o fosă septică.
  • În data de 12.2019, ora 13:35, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a fost solicitat să intervină în localitatea Valea Adâncă, comuna Miroslava, județul Iași, pentru degajare unui copac care bloca partea carosabilă.
  • În data de 12.2019, ora 09:27, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Păcurari, pentru salvarea unei pisici dintr-un copac.
  • În data de 12.2019, ora 11:44, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în oraşul Târgu Frumos, strada Petru Rareş, pentru deblocarea ușii unui apartament.
  • În data de 12.2019, ora 22:32, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iaşi, strada Vasile Lupu, pentru deblocarea a trei persoane dintr-un lift.
  • În data de 12.2019, ora 10:59, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a fost solicitat să intervină în localitatea Tomești, comuna Tomești, judeţul Iași, pentru deblocarea ușii unui apartament. În momentul ajungerii echipajului la fața locului, proprietarul a deschis ușa și nu a solicitat asistența medicală.
  • În data de 12.2019, ora 15:01, Secţia de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Topile, comuna Valea Seacă, județul Iași, pentru salvarea unui câine căzut într-un pârâu.
  • În data de 12.2019, ora 18:14, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a fost solicitat să intervină în municipiul Iași, strada Lăpușneanu, pentru deblocarea ușii unui apartament. În momentul ajungerii echipajului la fața locului, proprietarul a deschis ușa și nu a solicitat asistența medicală.
  • În data de 12.2019, ora 19:07, Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi a fost solicitat să intervină în municipiul Iași, strada Horia, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în apartament, proprietara nu a fost găsită în locuință.
  • În data de 12.2019, ora 21:57, Detaşamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în municipiul Iași, strada Mircea cel Bătrân, pentru transportul unei persoane supraponderale, de la domiciliu la echipajul ambulanței Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iași.

  Recunoaşteri la obiective din zona de competenţă

  • În data de 12.2019, ora 14:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a executat o recunoaştere în teren pentru verificarea stării de practicabilitate pe drumurile din comuna Șipote (DC 140 Chișcăreni – Fântânele, DJ 282 C și DJ 282), jud. Iași.
  • În data de 12.2019, ora 22:01, Secția de Pompieri Pașcani a executat o recunoaştere în teren pentru verificarea stării de practicabilitate pe drumul județean DJ 208 G (Oboroceni –Kogălniceni), jud. Iași.
  • În data de 12.2019, ora 22:02, Secția de Pompieri Pașcani a executat o recunoaştere în teren pentru verificarea stării de practicabilitate pe drumul județean DJ 281 (Sirețel – Lespezi), jud. Iași.

   Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 198 de cazuri medicale.

                                                                  

  Compartimentul Informare şi Relaţii Publi

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Tablete pentru toți copiii din Tătăruşi, cu abonamente, cumpărate de Primărie

  Primăria Tătăruşi a cumpărat 470 de tablete pentru elevii din comună. Înainte ca Guvernul să apuce să asigure condiţiile de ţinere a orelor şi...

  Iaşul, aproape cel mai „tânăr“ judeţ din ţară. 21,4% din populație, reprezentată de copii

  La 1 ianuarie 2020, numărul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani, care aveau domiciliul în România, a fost de 4,138 milioane...

  ULTIMA ORĂ Anisie: Sesiunea specială de BAC va începe, de principiu, pe 6 iulie, cu proba la Română. Pe 7 iulie va fi proba...

  „Sesiunea specială de BAC va începe, de principiu, pe 6 iulie, cu proba la română. Pe 7 iulie, proba obligatorie la Matematică sau Istorie...

  Opinii