5.3 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Festival de datini și obiceiuri de iarnă la Iași. Ansambluri din Miroslovești, Tătăruși, Heleșteni și multe alte localități în spectacol

Iașul va răsuna la sfârșitul acestei săptămâni de colindători și urători veniți din mai multe colțuri ale țării la cea de-a 54-a ediție a Festivalului Folcloric de Datini și Obiceiuri de Iarnă.

Mult așteptatul eveniment va avea loc sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 11:00, pe esplanada Palas din Iași, în zona Teatrului Luceafărul. Înainte de spectacolul propriu-zis va avea loc și o paradă a celor 21 de alaiuri participante, pe bulevardul Ștefan cel mare din față Casei de Cultură a Studenților și până la Palatul Culturii.

La festival vor participa și alaiuri din comunele apropiate Pașcaniului, precum ansamblul de la Miroslovești, Plugușorul cu felinar din Tătăruși sau obiceiuri de iarnă din Oboroceni-Heleșteni.

Vor fi prezentate și tradiții din zona Hârlăului, de la Pârcovaci, Scobinți și Deleni.

Din celelalte zone ale țării sunt așteptați să vină la Iași colindători din Monor – Bistrița Năsăud, din Sighetu Marmației – Maramureș, Ciocănești, Dorna Candrenilor și Vama – Suceava, Cozmești și Pogonesti – Vaslui, Bălți din Republica Moldova sau Urșii de la Comănești.

De precizat este faptul că festivalul de la Iași dă startul manifestărilor de acest gen din județ.

sursa foto laiasi.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow