23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Fenomen invizibil cu implicații nebănuite: Cum influențează gravitația Soarelui și a Lunii activitatea de pe Pământ

Oamenii de știință de la Universitățile Campinas, Brazilia și Bristol, Marea Britanie arată într-un studiu publicat recent în revista Experimental Botany, existența unui fenomen nevăzut provenit de la efectele forțelor gravitaționale ale Soarelui și Lunii. Acestea influențează toată materia de pe Pământ, atât vie cât și inertă, consideră cercetătorii.

Experții consideră că există o strânsă legătură între ritmurile activității tuturor organismelor, inclusiv plantele și animalele de pe planeta noastră, și undele gravitaționale create de mecanica orbitală a sistemului Soare-Pământ-Lună, potrivit Abp Live.

Studiul a fost realizat de profesorul Cristiano de Mello Gallep de la Universitatea Campinas din Sao Paulo, Brazilia și de Daniel Robert de la Universitatea Bristol din Marea Britanie, fiind publicat în revista Experimental Biology.

Cercetătorii afirmă că undele gravitaționale sunt o forță perceptibilă puternică, dar invizibilă, care a modelat întotdeauna activitățile ritmice ale organismelor de pe Pământ, care au evoluat în acest context.

Studiul a luat în considerare, printre altele, și persistența ciclurilor mareelor în modelele comportamentale ale organismelor de coastă, precum crustaceele, atunci când acestea sunt îndepărtate de habitatele lor naturale.

Deși efectul gravitațional combinat al Soarelui și al Lunii corespunde doar cu o milionime din gravitația Pământului, este suficient nu doar să provoace fluctuații mari ale mareelor din oceane, mări și lacuri, ci chiar să miște plăcile tectonice.

Experții arată că, spre exemplu, și Acceleratorul de particule Large Hadron Collider (LHC) de la CERN (Geneva) care are o circumferință de 27 de kilometri, este deplasat în plan vertical cu un milimetru de această fluctuație gravitațională, iar oamenii de știință trebuie să-și ajusteze calculele experimentale în consecință, conform Nature World News.

Ciclurile gravitaționale nu afectează doar cele mai simple organisme. Studiile științifice au descoperit că oamenii ținuți în întuneric tind să stabilească o fluctuație ciclică, care durează 24,4 – 24,8 ore, în armonie cu ciclul lunar.

Sursa ziare.com

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...

Angajări la Casa de Cultură Pașcani

Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani organizeaza...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow