16.5 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Un fost polițist de la Pașcani, băgat în închisoare. Trei ani și jumătate după gratii pentru purtare abuzivă

Un fost om al legii din cadrul Politiei Municipiului Pascani a ajuns dupa gratii zilele trecute, dupa ce aplicat propria lege, cu pumnii si picioarele, in oras. Este vorba despre Petru Cîtea, pe numele caruia a fost emis de Tribunalul Iasi un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani și 6 luni pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă.

Fostul politist a ajuns dupa gratii in Penitenciarul Iasi, unde isi va savarsi pedeapsa, dupa aproape noua ani de la prima acuzatie.

Una dintre faptele comise de acesta a avut loc in 2013, cand intr-o noapte, impreuna cu un jandarm si un politist local, cu care forma o echipa mixta, ar fi batut doi barbati din muncipiul Pascani.

„Persoana vătămată menţionează că a primit mai multe lovituri cu pi­cioarele peste corp din partea agenţilor de ordine, iar la un moment dat inculpatul Cîtea Petru i-a pus genunchiul pe spate pentru imobilizare şi alt organ de ordine i-a pus piciorul în zona fundului, cei prezenţi aplicându-i mai multe lovituri cu bastoanele peste spate şi fund”, se arata in rechizitoriu, citat intr-un articol de pe Ziarul de Iasi.

După repriza de bătaie, victima a fost amendata şi trimisa acasă. În aceeaşi seară, forţele de ordine de la Paşcani au mers peste un alt barbat, care flutura o coadă de mătură pe stradă. Echipa mixtă l-a ridicat  şi l-a bătut în sediul Poliţiei, agresiunea fiind anunţată ulterior la 112. Acesta a fost dus pe targă la spital şi a avut nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale, se arata in sursa mentionata mai sus.

Petru Cîtea a fost condamnat pentru purtare abuziva si intr-un alt dosar, cand impreuna cu Viorica Apostol si Vasile Astefanoaei au agresat un alt bărbat în sediul Poliției Pașcani. Victima ar fi fost lovita cu o bata, dar si cu pumnii si picioarele. In certificatul medico-legal medicii au consemnat ca barbatul avea lovituri pe tot corpul necesitand 23-25 zile de ingrijiri medicale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow