9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Femeile din mediul rural sărbătorite

Femeile din mediul rural sărbătorite

Știați că există o zi dedicată femeilor din mediul rural? Cu această ocazie, în mai toate localitățile vor fi organizate spectacole sau demonstrații cât de puternică este femeia de la țară. Astfel, duminică, în două comune din județul Iași, va fi marcată această zi exact ca o sărbătoare. Nu vor lipsi muzica populară dar și cele mai cele femeie din comunitate csre vor fi premiate. 

Duminică, 15 octombrie, începând cu orele amiezii va fi sărbătoare în comune. De exemplu, la Ruginoasa de la ora 13:00, la Centrul Cultural din localitate, doamnele vor asista la un spectacol oferit de Ansamblul de copii – Dumbrăvița. Nu vor lipsi premiile oferite dar și multe alte surprize plăcute pentru sărbătorite.

Deși organizat de 10 ani, de această dată a fost aleasă comuna Ruginoasa datorită titlurilor oferite în ultima perioadă dar și a activităților desfășurate aici. Un alt motiv pentru care această comună a fost aleasă are legătură și cu Elena Cuza, cunoscută și ca Elena Doamna, fost soția a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Un alt moment frumos este pregătit pentru o femeie care a ajuns în acest an să-și aniverseze cei 103 ani. Bunicuța este domiciliată în comuna Gorban, sat Gura Bohotin.

Evenimentele sunt puse la punct de reprezentanții Direcției pentru Agricultură Județeană din Iași care invită cât mai multe femeie să ia parte la spectacol.

Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural se celebrează pentru a conștientiza faptul că femeile de la sate au un rol principal în viața fiecăruia dintre noi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI