9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Noutăți privind pachetele de la UE pe lângă alimente se dau și produse de igienă

Noutăți privind pachetele de la UE pe lângă alimente se dau și produse de igienă

Noutăți privind cutiile cu alimente de la Uniunea Europeană. Dacă în ultimii ani pachetul s-a schimbat, de la produsele de bază – făină, zahăr, ulei s-au adăugat conservele cu carne, orezul și bulientul, se pare că începând din acest an, beneficiarii vor primi și produse de igienă. Așadar din cutii nu vor lipsi săpunul, detergentul și pasta de diniți. Momentan au fost trimise doar ghidurile de finanțare, urmând ca cei din Guvern să stabilească perioada când se vor distribui bunurile.

Familiile cu venituri mici sau deloc vor primi și în acest an alimentele de la Uniunea Europeană. Noutatea anunțată de Guvern este că beneficiarii vor primi în pachete, pe lângă alimentele de bază – făină, ulei, orez, carne la conservă etc. și produse de igienă cum ar fi detergent, pastă de dinți, săpun etc. atât de necesare persoanelor care trăiesc sub pragul sărăciei și care nu își pot permite un standard de viață decent.

Momentan nu s-a stabilit un termen când vor fi distribuite produsele celor care se află în evidențele administrațiilor locale.

Pentru anul 2017/2018, măsura beneficiază de o alocare de 59 de milioane euro, din care 50 de milioane de euro pentru ajutoare alimentare și 9 milioane de euro pentru produse de igienă. Din totalul alocării, 85% reprezintă sprijinul Uniunii Europene prin Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), iar 15% reprezintă contribuţia naţională. Obiectivul vizat este creșterea calității vieții prin intensificarea spijinului de care beneficiază persoanele dezavantajate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI