16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023

Noutăți privind pachetele de la UE pe lângă alimente se dau și produse de igienă

Noutăți privind pachetele de la UE pe lângă alimente se dau și produse de igienă

Noutăți privind cutiile cu alimente de la Uniunea Europeană. Dacă în ultimii ani pachetul s-a schimbat, de la produsele de bază – făină, zahăr, ulei s-au adăugat conservele cu carne, orezul și bulientul, se pare că începând din acest an, beneficiarii vor primi și produse de igienă. Așadar din cutii nu vor lipsi săpunul, detergentul și pasta de diniți. Momentan au fost trimise doar ghidurile de finanțare, urmând ca cei din Guvern să stabilească perioada când se vor distribui bunurile.

Familiile cu venituri mici sau deloc vor primi și în acest an alimentele de la Uniunea Europeană. Noutatea anunțată de Guvern este că beneficiarii vor primi în pachete, pe lângă alimentele de bază – făină, ulei, orez, carne la conservă etc. și produse de igienă cum ar fi detergent, pastă de dinți, săpun etc. atât de necesare persoanelor care trăiesc sub pragul sărăciei și care nu își pot permite un standard de viață decent.

Momentan nu s-a stabilit un termen când vor fi distribuite produsele celor care se află în evidențele administrațiilor locale.

Pentru anul 2017/2018, măsura beneficiază de o alocare de 59 de milioane euro, din care 50 de milioane de euro pentru ajutoare alimentare și 9 milioane de euro pentru produse de igienă. Din totalul alocării, 85% reprezintă sprijinul Uniunii Europene prin Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), iar 15% reprezintă contribuţia naţională. Obiectivul vizat este creșterea calității vieții prin intensificarea spijinului de care beneficiază persoanele dezavantajate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow