12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

Exercitiu de interventie cu jandarmii, la Judecatoria Hirlau

- Advertisement -

Exercitiu de interventie, joi dimineata, la Judecatoria Hirlau. Echipaje de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Iasi, sprijinite de specialiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratului pentru Situații de Urgența, au organizat o simulare in incinta instantei din oras.

Conform scenariului, intr-o sala de judecata a izbucnit un conflict iar autoritatile au fost chemate sa intervina. In urma scandalului, au existat si victime, motiv pentru care l-a fata locului s-au deplasat si echipaje SMURD.

Potrivit celor spuse de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi, lt.col. Mihai Cojocariu, scopul exercitiului a fost dezvoltarea capacității de interoperabilitate şi intervenție în sistem integrat, în cazul rezolvării unei situații concrete. Astfel de exerciții de antrenament sunt planificate periodic, se bazează pe unele scenarii, adaptate după posibile situaţii reale, iar o parte din activităţi se vor desfășura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare a activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie.

Mentionam ca Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi are, printre altele, si următoarele atribuţii generale: creşterea siguranţei cetăţeanului, apărarea avutului public şi privat prin asigurarea protecţiei obiectivelor, bunurilor şi valorilor, precum şi a transporturilor de produse cu caracter special.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow