17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Audiente cu prefectul judetului la Hirlau. Probleme cu terenurile, nerezolvate de zeci de ani

Primaria orasului Hirlau a fost joi locul in care zeci de oameni din localitatile apropiate au incercat sa gaseasca o rezolvare a problemelor cu care se confrunta. Asta deoarece, prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu, impreuna cu reprezentanti ai mai multor institutii iesene, au organizat audiente in teritoriu.

Ca aproape de fiecare data, cei mai multi dintre cetateni au venit cu probleme legate de fondul funciar, iar in cazul unora, chiar si dupa aproape 30 de ani, nu le-au fost eliberate titluri de proprietate.

Un domn din localitatea Humosu, comuna Siretel, a venit sa vorbeasca cu prefectul in speranta ca va fi lamurit in legatura cu un conflict aparut intre vecini. El sustine ca o parte din terenul lui este folosit de proprietarul de alaturi, iar nimeni nu ii face dreptate.

Prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu, a precizat ca s-a incercat gasirea unor solutii rapide, concrete si practice care sa ii ajute pe oameni sa isi rezolve problemele, fara sa fie nevoiti sa se deplaseze la Iasi.

Mentionam ca dupa audientele cu cetatenii, a avut loc si o intalnire cu primarii din comunele apropiate, unde au fost aduse in discutii problemele din comunitatile apropiate Hirlaului.

 

Alte articole