2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Excursiile în afara localității pe banii părinților, interzise în „Școala altfel” – proiect

„Nu sunt permise deplasările în afara localității care presupun costuri și pentru care unitatea de învățământ nu a identificat surse de finanțare, în cadrul programului național „Școala altfel”, potrivit proiectului de ordin pentru aprobarea Metodologiei de organizare a Programului național „Școala altfel”, pus în consultare publică de Ministerul Educației.

Școala ciuruită de zile libere, punți, săptămâni altfel și verzi, module cu multe vacanțe sau o oportunitate pentru ca elevii să aibă parte de o altfel de învățare? Analiză cu experți, părinți, profesori și elevi, realizată de Edupedu.ro
Noutăți din proiect, față de metodologia „Școala altfel” din 2016:

Nu sunt permise deplasările în afara localității care presupun costuri și pentru care unitatea de învățământ nu a identificat surse de finanțare.
Se precizează obligativitatea desfășurării programului, nu doar a participării la program a profesorilor și elevilor: Programul național „Școala altfel” se desfășoară obligatoriu în unitățile de învățământ primar, gimnazial și liceal, din cadrul sistemului național de învățământ preuniversitar, conform prezentei metodologii.

Deplasările în afara școlii

Activitățile din cadrul Programului național „Școala altfel” se pot realiza în unitatea de învățământ sau în afara acesteia, respectându-se prevederile legale cu privire la siguranța elevilor.

Orice deplasare în afara unității de învățământ trebuie să aibă un pronunțat caracter educativ. Nu sunt permise deplasări ale elevilor pe durata întregului program (5 zile sau mai mult) și deplasările în afara localității care presupun costuri și pentru care unitatea de învățământ nu a identificat surse de finanțare.

Nerespectarea prezentei metodologii atrage aplicarea sancțiunilor prevăzute în Legea Învățământului Preuniversitar nr. 198/2023 și în Regulamentul – cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, în vigoare.

Mai mult, pe edupedu

Alte articole