24.1 C
Paşcani
luni, iunie 5, 2023

Era să ajungă la închisoare din cauza casei moştenite. Secret îngropat în pereți

Un tânăr din Târgu Frumos s-a trezit judecat pentru furt după ce a beneficiat de o moştenire în Cucuteni. El a avut totuşi norocul ca în faţa judecătorilor să aducă argumente în favoarea lui nu doar propriul avocat, ci şi procurorul, şi chiar şi păgubitul.

Necazurile lui A.A. au început în 2015, când acesta a moştenit o casă în comună. Aceasta avea montată o instalaţie clandestină pentru ocolirea contorului electric. Până în 2019, tânărul a beneficiat astfel de curent electric „gratuit“, în valoare de 2.700 lei. El risca astfel o pedeapsă cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 3 ani. Mai grav, în cazul său ar fi fost vorba de o recidivă, el primind în 2018 o pedeapsă de 2 ani cu suspendare din partea magistraţilor Judecătoriei Hârlău.

În această situaţie, soluţia adoptată de instanţă este de regulă revocarea suspendării şi efectuarea pedepsei în regim de detenţie, prima pedeapsă fiind contopită cu următoarea. Totuşi, în faţa instanţei, reprezentanţii Delgaz au precizat că nu mai au pretenţii faţă de A.A., întrucât acesta şi-a plătit datoriile faţă de societate. Apărătorul său a arătat că tânărul nu a conştientizat gravitatea faptei, iar acum duce o viaţă normală, fiind angajat în Belgia. Până şi reprezentantul Parchetului a solicitat încetarea dosarului penal având în vedere împăcarea părţilor, considerând suficientă amânarea aplicării pedepsei şi obligarea inculpatului la plata cheltuielilor judiciare.

Argumentele au fost acceptate de judecătorii din Hârlău, care l-au condamnat pe tânăr doar la plata unei amenzi penale în cuantum de 4.300 de lei.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow