24.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Emoții pentru prima probă la Bacalaureat

Au început emoțiile pentru absolvenții claselor a XII-a, care au susținut luni, 20 iunie, prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – Limba și Literatură Română. Proba a început la ora 9:00, iar accesul în sală s-a făcut până la ora 8:30.

Diferența între profilurile real și umanist a fost la al treilea subiect, în timp ce primele două au fost similare. La Colegiul Național Mihail Sadoveanu, primii candidați au început să iasă din sală după circa o oră și jumătate de examen.

Au fost și tineri cu zâmbetul pe buze, mulțumiți de subiectele primite și pentru care erau pregătiți. Ei sunt cei care s-au hotărât deja și ce vor să facă mai departe: școli militare sau Facultatea de Drept.

Și candidați care au mai trecut prin această experiență, dar din păcate, fără succes. Acum și-au încercat, din nou, norocul.

După proba scrisă de Limba română de la Bacalaureat 2022, marți, 21 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatură maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00 în aceeaşi zi.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow