28.5 C
Paşcani
luni, aprilie 15, 2024

Elevi in greva, dupa demisia directoarei

Elevii de la o scoala din comuna Mircesti au intrat in greva spontana, dupa ce directoarea unitatii a demisionat. Alaturi de ei au fost si cativa parinti nemultumiti pe motiv ca  profesoara, Gabriela Gherca, ar fi fost fortata sa renunte la functie in urma unor neintelegeri cu primarul.

Protestul a avut loc luni, 21 ianuarie, la prima ora de curs.  Elevii si parintii au incercat sa o convinga pe directoare sa nu demisioneze, deoarece a facut multe lucruri bune pentru scoala. In schimb, sefa institutiei sustine ca a demisionat din motive personale.

La fata locului au fost prezenti si doi consilieri locali, din opozitie, care ar fi  sprijinit demersurile si investitiile scoli. Ei sustin ca edilul comunei ar fi facut presiuni asupra directoarei, nemultumit de aceasta colaborare.

In replica, primarul, Petre Antalut, spune ca ar fi vorba de un scandal cu miza politica pus la cale de adversarii sai. Edilul comunei spune ca nu a mai vorbit cu directoarea scolii de cateva luni de zile si ca nu i-a cerut demisia.

La Scoala Gimnaziala din Mircesti invata circa 400 de elevii. Demisia urmeaza sa fie analizata si de Consiliul de Administratie al scolii care urmeaza sa se intruneasca in urmatoarele zile. Totodata va fi stabilit si noul director, interimar, pana la organizarea unui concurs.

 

 

Alte articole