More

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există trei motive de optimism pentru 2021

  După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există, totuși, motive pentru a privi cu optimism 2021, crede medicul pediatru Mihai Craiu. Apariția vaccinurilor anti Covid-19 reprezintă unul din lucrurile care ne dau speranțe pentru un an mai bun, a declarat medicul la emisiunea „În fața ta”.

  Moderator: Cum vedeți 2021? Priviți cu optimism? Vaccinul poate să ne ajute să încheiem?

  Mihai Craiu, medic pediatru: „Îl privesc cu optimism din trei perspective. Au apărut deja vaccinuri candidat, sunt foarte aproape de licențiere.

  Al doilea motiv de optimism este că ne aflăm într-o eră a facilitării comunicării informației fără precedent. Le-aș spune tinerilor ca să înțeleagă diferența, e ca diferența între mobil și telefon cu disc. Noi, oamenii de știință, de orice fel de pregătire, din orice parte a lumii, putem să integrăm informații în sens benefic.

  Al treilea motiv de optimism e că a fost atât de afectată întreagă lume încât e improbabil ca cineva să se relaxeze înainte de a fi trecut pericolul. Știm sigur că avem măsuri de prevenție care pot scădea viteza cu care se multiplică virusul, că s-au îmbunătățim extrem de mult testele și au apărut testele rapid care ne răspund cu precizie.

  Și mai știu un lucru: oamenii vor să-și recapete viața normală, de aceea, până la urmă, vor lua decizia corectă și asta înseamnă să respectăm măsurile de distanțare, să avem grijă de cei din jur și să ne vaccinăm când va fi momentul în funcție de categoria de risc în care ne aflăm”.

  Sursa DIGI 24

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI