17.6 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există trei motive de optimism pentru 2021

După un an extrem de greu, marcat de pandemie, există, totuși, motive pentru a privi cu optimism 2021, crede medicul pediatru Mihai Craiu. Apariția vaccinurilor anti Covid-19 reprezintă unul din lucrurile care ne dau speranțe pentru un an mai bun, a declarat medicul la emisiunea „În fața ta”.

Moderator: Cum vedeți 2021? Priviți cu optimism? Vaccinul poate să ne ajute să încheiem?

Mihai Craiu, medic pediatru: „Îl privesc cu optimism din trei perspective. Au apărut deja vaccinuri candidat, sunt foarte aproape de licențiere.

Al doilea motiv de optimism este că ne aflăm într-o eră a facilitării comunicării informației fără precedent. Le-aș spune tinerilor ca să înțeleagă diferența, e ca diferența între mobil și telefon cu disc. Noi, oamenii de știință, de orice fel de pregătire, din orice parte a lumii, putem să integrăm informații în sens benefic.

Al treilea motiv de optimism e că a fost atât de afectată întreagă lume încât e improbabil ca cineva să se relaxeze înainte de a fi trecut pericolul. Știm sigur că avem măsuri de prevenție care pot scădea viteza cu care se multiplică virusul, că s-au îmbunătățim extrem de mult testele și au apărut testele rapid care ne răspund cu precizie.

Și mai știu un lucru: oamenii vor să-și recapete viața normală, de aceea, până la urmă, vor lua decizia corectă și asta înseamnă să respectăm măsurile de distanțare, să avem grijă de cei din jur și să ne vaccinăm când va fi momentul în funcție de categoria de risc în care ne aflăm”.

Sursa DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow