0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Duminică se deschide stagiunea la Opera Națională Română din Iași

Duminică, 12 septembrie, de la ora 20:00, pe esplanada Operei ieșene, va avea loc reprezentația ”Magia serii în sunet și lumină”, spectacol ce va deschide stagiunea 2021-2022 a Operei Naționale Române din Iași. Ajuns la a zecea ediție, evenimentul, organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, va păstra formatul de succes al ultimilor ani, dar va conține și câteva elemente noi.

Coordonatorul artistic al instituției lirice, Andrei Fermeșanu, a oferit câteva detalii legate de gală: ”Am gândit programul acestui fastuos eveniment, împreună cu maestrul Bogdan Chiroșcă și Consiliul artistic, având în minte atmosfera de sărbătoare. O sărbătoare a regăsirii artiștilor cu publicul iubit, dar și una a începutului de drum, a primului pas în călătoria noii stagiuni, în care invităm pe toți cei care iubesc opera să ne fie parteneri și martori.

În acord cu sincretismul specific operei, am reunit toate forțele creatoare de care dispune instituția noastră, astfel încât vom avea pagini muzicale celebre înnobilate de vocile Soliștilor și Corului sau Corului de copii al Municipiului Iași, nelipsind momentele coregrafice în interpretarea Baletului, totul sub numitorul comun armonic: Orchestra Operei Naționale Române din Iași.”

Managerul interimar al Operei ieșene, Daniel Șandru, s-a arătat încrezător că reprezentația va fi o reușită deplină: ”Ne dorim ca stagiunea 2021-2022 să fie una memorabilă. Acum lucrăm intens pentru ca evenimentul care deschide stagiunea să fie de neuitat. Toți angajații Operei ieșene, partenerii și colaboratorii noștri sunt implicați la maximum pentru ca a zecea ediție a spectacolului să fie o reușită totală. Ținând cont de cum se lucrează, sunt foarte optimist că va fi o gală de excepție, care va umple de bucurie sufletele spectatorilor”.

Pentru organizarea evenimentului, în perioada 9-12 septembrie vor fi luate măsuri de restricționare a circulației în zona Operei ieșene. Astfel, începând de joi, de la ora 12:00, mașinile nu vor putea circula pe strada Agatha Bârsescu. De vineri până duminică restricțiile se vor extinde și pe străzi din jurul Teatrului Național precum I.C. Brătianu și Matei Millo.
Spectatorii sunt rugați ca pe durata spectacolului de duminică să respecte toate măsurile sanitare în vigoare, precum distanțarea fizică și portul măștii sanitare.

Sursa stireadeiasi.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow