-5.1 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Grup de romi amendat pentru arderea cauciucurilor. Tabără improvizată pe malul Siretului

O tabara improvizata cu persoane de etnie rroma a fost facuta pe malul Siretului, in zona suburbiei Blagesti. Politistii locali au fost la fata locului si au constat ca persoanele de acolo, care vin din Targu Neamt, dau foc la anvelope, polueaza mediul si lasa mizerie in urma.

Oamenii legii au incercat sa ii convinga sa plece din zona, dar fara succes deocamdata. Sunt veniti pe malul Siretului de ceva timp si se ocupa, pe langa altele, si cu adunatul fierului vechi pe care il predau centrelor de colectare.

Pentru ca au ars anvelope uzate, romii au fost amendati cu 300 de lei, conform legii, dar sanctiunea nu i-a speriat.

Departe de noi gandul de a discredita etnia roma,insa exemplul acestui grup din Tg.Neamt,lasa de dorit.In zona suburbiei Blagesti,in data de 08.09.2021,pe malul Siretului,unde si-au facat o ’’tabara nomada’’ in urma careia raman numai gunoaie,au dat foc la anvelope.Am stat de vorba de mai multe ori cu liderul lor de varsta,incercand sa-i determin sa mearga la locuintele lor,insa din pacate,trateaza cu indiferenta situatiile pe care le creeaza,incalcand norme de convietuire sociala si nu inteleg ca existenta nu se castiga asa,nu inteleg ca generatiile tinere se educa, dar nu in astfel de locuri.

Astazi,pentru ca au ars anvelope uzate au fost sanctionati contraventional cu amenda in suma de 300 lei,conform HCL.30/2002,modificata si completata.

Ca un remember, trebuie spus,ca Romii şi cultura lor au supravieţuit vreme de mai bine de un mileniu. Dar povestea acestei supravieţuiri nu e unitară, precum a altor popoare europene. Grupurile calificate în ansamblu drept ‘ţigani’ sunt adesea extrem de diferite şi ţin să-şi sublinieze diferenţele. Mulţi romi se definesc prin vechile meserii ale strămoşilor, unele dispărute, altele reinventate în anii tranziţiei.Acestia despre care vorbim se ocupa cu adunatul fierului vechi,pe care-l predau la centrele de colectare” informeaza Politia Locala Pascani, intr-o postare pe pagina de Facebook.

De precizat este faptul ca nu este prima data cand acest grup poposeste pe teritoriul Pascaniului. Au mai fost si anul trecut, informeaza oamenii legii.

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow