18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Drama rudelor care nu mai ştiu nimic de pacienţii internaţi cu noul coronavirus

La zece luni de la începutul pandemiei, uităm de victimele colaterale ale bolii. Rudele pacienţilor acuză cadrele medicale că nu reuşesc să obţină informaţii despre cei dragi. Cel mai greu e pentru cei care pierd pe cineva. Oamenii se sting singuri, fără să apuce să îi audă pe cei dragi pentru ultima dată.

  • Mulţi români nu apucă să-şi ia rămas bun de la rudele care mor de coronavirus.
  • Mulţi români acuză autorităţile şi specialiştii de lipsă de omenie.

Mircea Tocaci, fiul unei paciente decedate: Eu m-am dus să o recunosc pe mama în ziua în care am înmormântat-o… Am fost primiţi într-o încăpere să-i spunem … udă, pe jos era şi noroi şi lac. Trupurile erau scoase din nişte containere. Erau puse pe jos, pe stradă şi, noi, aparţinătorii, trebuia să ne recunoaştem rudele.

Sunt ultimele imagini cu femeia care i-a dat viaţă. A sfârşit singură, în Spitalul Judeţean din Ploieşti, fără să îşi ia rămas bun de la fiul ei. Bărbatul a aflat că mama lui a murit după ce a dat el un telefon la spital. Nimeni nu-l sunase să-l anunţe.

Mircea Tocaci, fiul unei paciente decedate: Mori ca un câine, fără să fie nimeni lângă tine. Şi eventual te pune într-un sac, aşa cum a fost pusă ea, sac pe care scrie „fără lumânare”. O să simt tot timpul golul ăsta în mine, faptul că nu am putut să am grijă de ea.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow