Comunicat: Elevii Colegiului Tehnic C.F. “Unirea” au obținut două Premii I la Concursul de creativitate tehnică „Dumitru Mangeron”, organizat în data de 24 mai 2019 de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, dovedind și de această dată că performanțele lor sunt de nivel superior și la disciplinele tehnice.
Echipa formată din elevii Matasaru Cosmin, clasa a XII-a, Tudosă Costel, clasa a XI-a, Vasiliu Mihail, clasa a X-a, Filimon Gabriel clasa a IX-a a fost cea mai bună din competiție, obținând Locul I !
Elevul Matasaru Cosmin a obținut Locul I și în clasamentul individual pentru elevii din clasa a XII-a. Cu acest premiu Cosmin și-a obținut și permisul de student cu posibilitatea înscrierii fără concurs la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial. 
Profesorii care i-au ajutat, îndrumat și coordonat pe elevii noștri spre această frumoasă reușită sunt doamnele Luchian Maria, Nistor Aurora și domnul Antioch Adrian.

Concursul se vrea o alternativă modernă de organizare a unei competiţii şcolare la care rezolvarea probelor va presupune o abordare creativă a cunostinţelor şi deprinderilor şi lucrul in echipă şi care va stimula dezvoltarea gândirii tehnice creative şi transferul cunoştinţelor în situaţii noi. Concursul îi determină pe elevi să-şi dezvolte cunoştinţele, abilităţile şi atitudinile, crescând ataşamentul pentru şcoala căreia îi aparţin, generând un plus de motivaţie ştiut fiind că motivația optimă scurtează timpul invăţării şi poate fi o garanţie a succesului.

Concursul de creativitate tehnică „Dumitru Mangeron” se adresează elevilor din clasele a IX-a până la a XII-a de la profilul mecanic din grupurile şcolare si colegiile tehnice din judeţul Iaşi si județele din zona Moldovei. Fiecare şcoală poate participa la concurs cu un echipaj format din 4 elevi, câte unul din fiecare an de studiu.

Concursul constă din următoarele probe: o probă teoretică şi o probă practică susţinute de echipele şcolilor participante şi o probă teoretică susţinută numai de elevii din clasa a XII-a.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider