22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod deliberat?!) din calendarul finanțării europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
V-am atras atenția că prelungiți în mod nejustificat realizarea acestui proiect, am depus și amendament la Legea Bugetului pentru finanțarea proiectării într-un termen rezonabil de doi ani tocmai pentru a vă ajuta să vă respectați angajamentele stabilite în propriul caiet de sarcini. Ați insistat să prelungiți și această etapă cu minimum doi ani!
Am depus amendament și pentru finanțarea proiectării tronsonului Tg.Neamț-Tg.Mureș. Ați amânat și această etapă fără să vă asumați vreun termen clar.
Domnule ministru, dacă autostrada A8 nu va fi inclusă la finanțare europeană, DEMISIA va fi un act normal, dar insuficient pentru românii din zona Moldovei!
Să ne amintim că, de peste un an, ați anulat licitația de construcție a autostrăzii prin parteneriat public-privat (deși erau patru ofertanți deja înscriși) cu motivația că veți accesa fonduri europene.
De peste un an, nu ați pus nimic în loc, anulați sau prelungiți nepermis de mult licitațiile.
Deja sunteți în afara calendarului pentru finanțarea prin PNRR, iar fondurile europene din exercițiul financiar multianual european 2021-2027 pentru autostrăzi sunt atat de limitate încât e posibil să nu ajungă nici pentru autostrăzile aflate deja în faza de construcție sau proiectare.
Domnule ministru, am pierdut un an și jumătate ca să ratați finanțarea europeană a autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț?
Mai mult, după cum știți din Comisia pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, am depus un amendament la Legea Autostrăzii Unirii prin care fixam un termen clar de construcție a autostrăzii A8, pe fiecare tronson în parte, astfel încât să putem accesa fondurile europene. Dar întârzierile înregistrate deja de peste un an de zile încep să anuleze speranțele tuturor.
Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dumneavoastră pentru construcția autostrăzii Iași-Tg. Mureș și sursele de finanțare!
Când vom circula pe aceasta autostradă și cum va fi finanțată?

Deputat de Iași,
Vasile Toma

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Movila: Patru dosare grele care arată românilor că poți muri cu dreptatea în mână.

10 august, Colectiv, dosarul Revoluţiei, Mineriada. Patru dosare grele...

România educată este repetentă (P)

România este din nou codașa Europei în ceea ce...

Petru Movila: Unde sunt autostrăzile si spitalele?

Că în Regiunea de Nord-Est nu există infrastructură şi...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow