More

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod deliberat?!) din calendarul finanțării europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
  V-am atras atenția că prelungiți în mod nejustificat realizarea acestui proiect, am depus și amendament la Legea Bugetului pentru finanțarea proiectării într-un termen rezonabil de doi ani tocmai pentru a vă ajuta să vă respectați angajamentele stabilite în propriul caiet de sarcini. Ați insistat să prelungiți și această etapă cu minimum doi ani!
  Am depus amendament și pentru finanțarea proiectării tronsonului Tg.Neamț-Tg.Mureș. Ați amânat și această etapă fără să vă asumați vreun termen clar.
  Domnule ministru, dacă autostrada A8 nu va fi inclusă la finanțare europeană, DEMISIA va fi un act normal, dar insuficient pentru românii din zona Moldovei!
  Să ne amintim că, de peste un an, ați anulat licitația de construcție a autostrăzii prin parteneriat public-privat (deși erau patru ofertanți deja înscriși) cu motivația că veți accesa fonduri europene.
  De peste un an, nu ați pus nimic în loc, anulați sau prelungiți nepermis de mult licitațiile.
  Deja sunteți în afara calendarului pentru finanțarea prin PNRR, iar fondurile europene din exercițiul financiar multianual european 2021-2027 pentru autostrăzi sunt atat de limitate încât e posibil să nu ajungă nici pentru autostrăzile aflate deja în faza de construcție sau proiectare.
  Domnule ministru, am pierdut un an și jumătate ca să ratați finanțarea europeană a autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț?
  Mai mult, după cum știți din Comisia pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, am depus un amendament la Legea Autostrăzii Unirii prin care fixam un termen clar de construcție a autostrăzii A8, pe fiecare tronson în parte, astfel încât să putem accesa fondurile europene. Dar întârzierile înregistrate deja de peste un an de zile încep să anuleze speranțele tuturor.
  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dumneavoastră pentru construcția autostrăzii Iași-Tg. Mureș și sursele de finanțare!
  Când vom circula pe aceasta autostradă și cum va fi finanțată?

  Deputat de Iași,
  Vasile Toma

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  Caravană mobilă pentru vaccinarea anti-COVID 19, la Heleșteni

  Anunt important pentru locuitorii comunei Helesteni. Administratia locala informeaza cetatenii ca in perioada urmatoare in comunitate va veni o caravana mobila cu medici si asistenti care vor putea vaccina anti-COVID 19, persoanele doritoare. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet