22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021
22.3 C
Paşcani
joi, iunie 24, 2021

Documentaţia pentru segmentul ieşean al A8: de la trei la doi ani

oferta.oceancredit.ro
elefant.ro
elefant.ro
horacredit.ro/
answear.ro
credius.ro
vivacredit.ro
creditfix.ro
fashiondays.ro

Ultimele știri

A fost emis ordinul de începere pentru actualizarea studiilor şi realizarea proiectului tehnic. Anunţul de atribuire a contractului menţionează însă vechiul termen de 38 de luni în locul celui promis înainte de alegeri, de 25 de luni.

La ceva mai mult de două săptămâni de la semnarea contractului, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis ordinul de începere pentru Completarea/ Revizuirea/ Actualizarea Studiului de Fezabilitate şi elaborarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii (P.A.C.), a proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de desfiinţare (P.A.D.) şi a proiectului tehnic de execuţie (P.T.E.) pentru Autostrada Tg. Neamţ-Iaşi-Ungheni. Amintim că proiectul a fost semnat pe 22 aprilie cu asiocierea de firme condusă de Consitrans SRL pentru o sumă de 58,83 de milioane de lei.

Practic, din acest moment, cei de la Consitrans au 25 de luni la dispoziţie să predea întreaga documentaţie, pe baza căreia ar urma – aşadar, cel mai devreme în 2023 – să fie lansată licitaţia de execuţie a acestui segment din A8.

Amintim că termenul iniţial era de 38 de luni, dar, la insistenţele societăţii civile şi ale politicienilor deopotrivă, perioada contractului a fost scurtată de conducerea CNAIR la 25 de luni. Astfel, chiar dacă pe platforma electronică de achiziţii publice a rămas vechiul termen inclusiv în anunțul de atribuire, în contractul încheiat de CNAIR cu asocierea condusă de Consitrans este menționată perioada de 25 de luni în care trebuie să se încadreze câștigătoarea licitației pentru finalizarea sarcinilor.

Consitrans este firma care a asigurat realizarea documentaţiei pe mai multe segmente ale Autostrăzii Moldovei (A7). În cazul în care va fi respectat termenul de 25 de luni, un an va dura revizuirea/ completarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni vor fi consumate de P.A.C. (inclusiv verificarea de către specialişti atestaţi), în 6 luni va fi elaborat Proiectul Tehnic şi Detaliile de Execuţie, iar o lună va fi alocată asistenţei tehnice pentru cererea de finanţare şi pentru contractarea execuţiei lucrărilor.

Sursa Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.3 ° C
22.8 °
19.9 °
88 %
2.8kmh
34 %
joi
30 °
vin
31 °
sâm
26 °
Dum
26 °
lun
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI